Grote bergen zand maken de hondenloopzone naast de banaanbrug iets te avontuurlijk.© JAA

Honden verliezen loopzone aan werf nieuwe brug

Wijnegem -

De afgebakende weide beneden aan de banaanbrug waar honden sinds enkele jaren hun poten konden strekken, is buiten gebruik gesteld. De werf voor de nieuwe brug, die wat verder richting Schoten wordt opgetrokken, is de spelbederver.

De voorbereidingswerken voor de nieuwe bruggen die de ‘banaanbrug’ zullen vervangen zijn al een tijdje aan de gang. Binnenkort beginnen er ook werken aan de kant van de Oude Turnhoutsebaan, waardoor de hondenzone tijdelijk gesloten werd.

Met grote borden wordt de bouw van de nieuwe brug over het Albertkanaal nu aangekondigd.© JAA

Tijdens de bouw van de nieuwe bruggen over het Albertkanaal zullen de Vlaamse Waterweg en de aannemer gebruik maken van de hondenloopzone aan de Oude Turnhoutsebaan om materialen te bewaren. Zo veroorzaken ze geen hinder op de weg en het voetpad.

De hondenzone werd intussen ingepalmd worden als werfzone. Het is de bedoeling dat de renzone voor de honden later opnieuw ter beschikking komt.

“Dat de hondenloopzone tijdelijk buiten gebruik is, hoeft echter niet te betekenen dat je je hond niet even vrij kan laten rennen”, aldus burgemeester Leen Wouters (N-VA). “Je kan met je viervoeters terecht in het hondenbos aan het park. In dat afgebakende stuk bos mogen ze vrij lopen en spelen. Je bereikt het hondenbos het snelst via de parking naast het gemeentelijk sportcentrum in de Kasteellei 67.” (jaa)

Burgemeester Leen Wouters met de schepenen Nadine Wouters en Maarten Janssens en hun respectievelijke viervoeters bij het hondenbos.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners