© AFP

Opnieuw 21 doden bij geweld in Zuid-Soedan

Zeker 21 mensen zijn donderdag gedood bij een gewapende aanval in Zuid-Soedan. Dat melden de lokale autoriteiten vrijdag. Net nu is paus Franciscus in het door conflicten verscheurde land aangekomen.

Bron: Belga

Gewapende mannen schoten donderdag 21 burgers dood bij een aanval in het zuidelijke district Kajo-Keji, zo zeggen ambtenaren van het district.

De paus, vergezeld door Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury en geestelijk leider van de Anglicaanse Kerk, en Iain Greenshields, de hoogste figuur in de Kerk van Schotland, is in de hoofdstad Djoeba aangekomen voor wat hij een “vredesbedevaart” noemt.

Justin Welby zei dat hij “geschokt” was door de aanval. “Dit is een verhaal dat maar al te vaak in Zuid-Soedan wordt gehoord. Ik roep opnieuw op tot een andere weg: dat Zuid-Sudan samenkomt voor een rechtvaardige vrede”, plaatste hij op Twitter.

De paus heeft er net een driedaags bezoek aan Congo op zitten. Ook in Zuid-Soedan wordt al lang uitgekeken naar het bezoek van de paus. Velen hopen dat dit kan helpen om verschillende conflicten in het land op te lossen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER