Fietserstunnel week lang gesloten door werken aan liften en fietsgoten

Antwerpen -

Een kleine reminder aan de fietsers die normaal door de fietskoker van de Kennedytunnel rijden. Vanaf maandag 6 tot vrijdag 10 februari is deze tunnel gesloten wegens onderhoudswerken aan de liften en de fietsgoten.

bekn

De liften in de fietskoker krijgen een onderhoudsbeurt, zo laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten. “Dat gebeurt eens om de zoveel jaar en dan worden ook de hefkabels van de liften vervangen”, aldus het AWV. Van deze gelegenheid maakt het gebruik om ook de fietsgoten een opknapbeurt te geven. “We pakken de coating aan om de grip van de banden te verbeteren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De liften treden buiten werking van maandag 6 februari van 9u tot en met vrijdag 10 februari 16u. Wegens veiligheidsredenen is het in deze periode niet mogelijk om door de koker te fietsen. De liften krijgen uit voorzorg nieuwe hefkabels en ook de fietsgoten worden voorzien van een nieuwe deklaag. Dat zorgt ervoor dat het vervoeren van de fiets op een veiligere manier kan gebeuren met meer grip voor de fietsbanden.

Er zijn verschillende alternatieven om toch aan de overkant van de Schelde te geraken. Fietsers kunnen via de voetgangerstunnel tussen het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever en Sint-Jansvliet op rechteroever oversteken of de gratis veerdienst aan Het Steen gebruiken. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners