Twee weken geleden waren het nog de veldrijders, op zondag 4 februari komen de veldlopers de Mont Henri bedwingen.© ies

Veldrijders maken plaats voor veldlopers

Lokeren -

Op en rond de Mont Henri, waar twee weken geleden nog het Belgisch kampioenschap veldrijden werd afgewerkt, komen op zondag 5 februari meer dan 800 lopers in actie voor de jaarlijkse veldloop.

Ivan Elegeert

“Het Park ter Beuken en de Mont Henri hebben voor ons geen geheimen meer. Wij organiseren er al meer dan 20 jaar onze veldloop”, vertelt voorzitter Patrick Van Waes van atletiekvereniging AVLO. “We verwachten zondag zo’n 800 deelnemers, verdeeld over alle leeftijden. De jongsten en onze G-sporters starten om 11.30 uur en we eindigen met de spectaculaire korte cross net voor 16 uur.”

AVLO komt zelf meer meer dan 130 leden aan de start. De wedstrijd draagt al vele jaren de naam Memorial Falco Christiaens. Deze jonge beloftevolle veldloper was lid van AC Zele, een afdeling van AVLO, toen hij in 2009 met de fiets werd gegrepen door een trein toen hij op na school op weg was naar huis. Toegang tot de veldloop via de achterkant van het station of via de kant Tweebruggenstraat/Brico GB. Een kaartje kost 5 euro.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners