De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout pakte uit met een grote verkeerscontrole in Laakdal.© Politie GLM

Politie controleert meer dan duizend bestuurders tijdens verkeersactie

Laakdal

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft donderdag meer dan duizend bestuurders gecontroleerd bij verkeersacties in de gemeente Laakdal.

De controles vonden donderdag plaats door de wijkagenten van Laakdal in samenwerking met leden van het interventieteam van de politie.

De agenten hielden donderdag tussen 10.30u en 15u in totaal 380 voertuigen staande in Veerle, Vorst-Centrum, Vorst-Meerlaar en Eindhout. Twee personen hadden te veel gedronken om nog met een auto te mogen rijden. Elf bestuurders en een passagier kregen een boete omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen. De politie schreef ook nog een boete uit voor het niet-reglementair vervoeren van een kind.

“Op hetzelfde ogenblik en in dezelfde omgeving hield ons verkeersteam snelheidscontroles”, zegt een woordvoerder bij de politiezone. “Hierbij werden 780 voertuigen gecontroleerd. 529 bestuurders (68%) hielden zich aan de opgelegde snelheidsregimes. 251 bestuurders reden te snel. Deze controles gebeurden in de Lakstraat, Kapellestraat, Norbertijnenstraat, Kruisstraat en Meir. Vooral op de Meir zijn zeer veel overtredingen vastgesteld.” (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners