De Oude Molsebaan in Balen.© Tommy Maes

Nieuwe riolering in Oude Molsebaan ligt er, vanaf maandag wordt de weg afgewerkt

Balen -

De rioleringswerken in de Oude Molsebaan in Balen zijn achter de rug. Maandag start de aannemer met de afwerking van de weg. Zo wordt de fundering geplaatst en vervolgens worden de betonnen kantstroken aangelegd.

In augustus 2022 gingen de rioleringswerken in de Oude Molsebaan van start. In de straat werd een gescheiden riolering aangelegd, waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden opgevangen. Het afvalwater wordt via pompstations afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie in Mol.

Het propere regenwater wordt via grachten en infiltratiebuizen opgevangen en gebufferd. Daarna infiltreert het in de bodem en wordt het eventueel vertraagd afgevoerd naar de waterlopen.

Met enige vertraging zijn de rioleringswerken achter de rug, waardoor nu de afwerking van de weg kan gebeuren. Maandag 6 februari start de aannemer met het plaatsen van de fundering. Bewoners kunnen tijdens deze fase hun oprit niet bereiken tijdens de werkuren.

Vrijdag 10 februari 2023 starten de voorbereidende werken voor de aanleg van de betonnen kantstroken. Vanaf dan zijn de opritten gedurende 2,5 weken niet bereikbaar en moeten bewoners hun auto parkeren in de naastliggende straten. Dat is nodig om het beton te laten uitharden. (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners