© STEFAAN BEEL

Duffelse vrijwilligers vangen weer meer zwerfkatten

Duffel -

Duffelse vrijwilligers hebben vorig jaar 35 zwerfkatten gevangen en gecastreerd of gesteriliseerd. Dit aantal ligt opmerkelijk hoger dan de 21 zwerfkatten die in 2021 werden gevangen.

“De aanwezigheid van zwerfkatten in verschillende wijken veroorzaakt gezondheidsproblemen voor de dieren en overlast voor de omgeving. We startten daarom in 2019 met een campagne om het aantal zwerfkatten binnen de perken te houden. Het gaat om een diervriendelijk project waarbij we zwerfkatten steriliseren of castreren en ze nadien opnieuw vrijlaten”, verduidelijkt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). 

“In 2019 werden er 46 zwerfkatten gevangen en behandeld. In 2020 en 2021 zagen we een mooie daling naar 24 en 21 zwerfkatten. Voor het eerst stellen we nu opnieuw een stijging in de cijfers vast, want in 2022 werden 35 zwerfkatten behandeld. Ik hoop dat de stijging zich niet doorzet naar de volgende jaren.”

“De cijfers tonen alvast aan dat onze inspanningen nodig blijven om het probleem onder controle te houden. Katteneigenaars zijn intussen ook verplicht om hun dier te chippen. Dit zal ook bijdragen aan een vermindering van het aantal zwerfkatten op lange termijn.”

Inwoners die zwerfkatten signaleren, mogen contact opnemen met het omgevingsloket via 015.30.72.60 of omgeving@duffel.be. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel