© EPA-EFE

China heropent grenzen met Hongkong en Macau volledig

China heeft vrijdag aangekondigd dat het zijn grenzen met Hongkong en Macau volledig zal heropenen. De strenge coronamaatregelen voor reizigers worden nu dus opgeheven. Vanaf maandag vervallen alle reisbeperkingen en kan het toerisme opnieuw volop hernemen, zo meldt het bestuur in Hongkong en Macau.

Bron: Belga

Bijna drie jaar lang moesten deze twee autonome regio’s de ‘zero covid’-strategie van Peking volgen. Verschillende families werden hierdoor van elkaar gescheiden, maar ook bedrijven en de toeristische sector kwamen onder de strenge regels zwaar te lijden.

LEES OOK. WHO: “Coronapandemie blijft internationale noodsituatie”

In januari kon het verkeer tussen China en Hongkong al hernemen, nadat Peking plots was afgestapt van zijn strenge beleid na aanhoudend protest van de bevolking. Maar de limiet was wel vastgelegd op maximaal 60.000 mensen die dagelijks de grens mochten oversteken in beide richtingen en op vertoon van een negatieve PCR-test. Nu vervalt die regel dus ook.

De autoriteiten in Hongkong hopen dat een nieuwe golf van bezoekers de getroffen economie van de stad opnieuw leven kan inblazen. Zo kondigde regeringsleider John Lee donderdag een campagne aan om buitenlandse toeristen te lokken. Hij beloofde meer dan een half miljoen gratis vliegtickets naar Hongkong, waar “geen isolatie, geen quarantaine en geen beperkingen” zullen zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER