Patrick Roef tovert een magazijn om tot Gellyball Glow-arena in Brecht, de proeftuin van Europa.© Elke Lamens

Brechtenaar Patrick Roef lanceert interactive reality met nieuwe Gellyball Glow: “Alsof je in een computergame zit”

Brecht -

Sinds Patrick Roef (56) uit Brecht twee jaar geleden Gellyball introduceerde in ons land, wordt het spel intussen gespeeld op duizend locaties wereldwijd en 160 in Europa. Vanuit de Europese zetel in Brecht lanceert hij op 19 februari Gellyball Glow, een interactief reality game.

In een magazijn in de Molenstraat 107 werkt Patrick Roef hard aan de inrichting van een nieuwe speelhal. Op ruim 400 vierkante meter bouwde hij een setting voor Gellybal Glow, de allereerste. Het is een verduisterde arena, opgelicht met blacklight en 3D-graffiti. Hij haalde daarvoor Chromadepth-specialist Stuart Smith uit het Amerikaanse Michigan over. Die is volop bezig met het inkleuren van het parcours, met air brush in fluo en driedimensionaal. “Heel wat ruimtes voor lasergames zijn van zijn hand. De verf komt ook uit de States”, benadrukt hij. Gellyball Glow is eigenlijk een mix van Gellyball en lasergamen.

Gellyball speel je met twee teams tegen elkaar, een rood en een blauw. Met een plastic pistool op batterijtjes schiet je kleine gelballetjes af. “Het zijn eigenlijk polymeerkristalletjes. Je legt ze in water en ze zwellen op tot gelballetjes. Ze zijn biologisch afbreekbaar en je vindt ze ook in luiers en zelfs in bloemstukken. Als je ze van zo’n 5 tot 10 meter afschiet, voel je er niks van. De balletjes verkruimelen ook tot niets. Ze maken geen vlekken op je kleding en je houdt er ook geen blauwe plekken aan over, wat met paintball wel kan voorvallen. Daarom is Gellyball geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar”, legt Patrick Roef uit.

Chromadepth-specialist Stuart Smith komt speciaal uit Michigan over om de Gellyball Glow-arena in Brecht in te kleuren.© Elke Lamens

Bij de sluiting van het GC werd de raadzaal omgetoverd tot Gellyball-arena.© Elke Lamens

In september 2020 lanceerde Roef Gellyball in Brecht met demodagen op Rommersheide. Het concept sloeg meteen aan.© Elke Lamens

Europese proeftuin

Heel nieuw is dat de spelers een speciale 3D-lens in de bril krijgen, wat het effect van de 3D-schildering nog versterkt. “Zo ontstaat interactive reality, de spelers worden als het ware in het spel getrokken, alsof ze in een computergame zitten. Het spel is ook gekoppeld aan een computersysteem. De spelers dragen vestjes met targets voor- en achteraan, die de score registreren. Het wordt een totaalbeleving met muziek om de juiste sfeer te creëren.”

Roef is hiermee niet aan zijn proefstuk toe, want in 1987 bracht hij ook al paintball naar ons land, eerst naar het fort van Brasschaat en daarna huurde hij elf jaar in Kapellen een stuk bos langs de Antitankgracht. Intussen introduceerde hij Gellyball in Europa. “Vooral de Fransen zijn er dol op en nu komt er ook veel vraag van Spanje. We zitten intussen in Nederland, maar ook Scandinavië, Zwitserland, Oostenrijk Polen, Griekenland, Italië en Portugal. Er is ook al interesse vanuit Saudi-Arabië.”

De nieuwe arena is voor Roef meteen ook een showroom. “Op deze manier kan ik zelf ervaren hoe je een magazijn tot speelhal omtovert. Wat zijn de aandachtspunten en hoe reageren de spelers erop. Het wordt de proeftuin van Europa.”

Gellyball Glow-spelers dragen vestjes met elektronische targets.© Elke Lamens

Making of van de Gellyball Glow-speelhal in Brecht.© Elke Lamens

© Elke Lamens

Op 19 februari opent Gellyball Glow officieel de deuren voor teambuildings en verjaardags- en kinderfeesten. “Voor bedrijven richtten we een business lounge in boven de briefingruimte waar we het spel en de spelregels uitleggen. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om er feestjes te geven, want we hebben we een partyroom waar ze achteraf pannenkoeken kunnen eten.”

Een spel kost 15 euro per speler voor het eerste halfuur. Voor het tweede halfuur betaal je 10 euro. De huur van het materiaal en onbeperkt gebruik van de gellyballetjes zijn inbegrepen.

Elke Lamens

De kids partyroom voor kinderfeestjes.© Elke Lamens

De polymeerkristalletjes zwellen in water op tot zachte gelballetjes. Voor Gellyball Glow zijn dat fluorescende kristalletjes.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners