Hoogleraar Geert Buelens.© Patrick Post

Geert Buelens genomineerd voor Boon Literatuurprijs met ‘Wat we toen al wisten’

Duffel -

De geboren en getogen Duffelaar Geert Buelens is genomineerd voor de Boon, de Vlaamse literatuurprijs.

Chris Van Rompaey

© RR

Hoogleraar moderne literatuur Geert Buelens maakt kans op de prijs met zijn non-fictieboek Wat we toen al wisten, over hoe de wereld in 1972 al wist welke catastrofale gevolgen de ongeremde economische groei had voor het klimaat. Naast de juryprijs van de Boon Literatuurprijs is er ook een publieksprijs. Daarvoor kunnen lezers meestemmen. Op de gemeenteraad van afgelopen maandag werd door alle partijen voorgenomen om Duffelaars aan te moedigen om voor Geert Buelens te stemmen.

Het was op voordragen van Kris De Smet (Groen) dat de nominatie besproken werd op de gemeenteraad. “Het boek is terecht genomineerd. Buelens laat aan de hand van onder andere films, stripverhalen en nieuwsberichten uit 1972 zien wat we toen al wisten over het milieu. Hij bespreekt op een overtuigende manier wat we hebben geleerd, en wat niet.”

Schepen voor Cultuur Lili Stevens (CD&V) stelt dat het al een hele prestatie is om genomineerd te worden voor deze prestigieuze prijs. “We willen deze unieke nominatie niet zomaar voorbij laten gaan. We zetten dit boek extra in de kijker in de bibliotheek. Zo staat er een standje in de bibliotheek waar we bibleden oproepen te stemmen én kochten we extra exemplaren aan.”

De winnaar van de juryprijs ontvangt 50.000 euro. Aan de publieksprijs is 5.000 euro verbonden. De winnaar van de Boon wordt op 30 maart in Gent bekendgemaakt. (cvr)

www.deboon.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel