© AFP

Aandelen Adani blijven dalen

Op de beurs van Mumbai blijven de bedrijven rond de Indiase miljardair Gautam Adani - tot voor kort de rijkste man van Azië - klappen krijgen.

Bron: Belga

In totaal is nu al 125 miljard dollar aan beurswaarde verdampt. De koers van het aandeel van vlaggenschip Adani Enterprise is op zeven dagen tijd al met zeventig procent gedaald.

LEES OOK. Voormalig rijkste man van Azië ziet fortuin snel slinken: bedrijven verliezen al 92 miljard aan beurswaarde

De Indiase industrieel bouwde de voorbije jaren een fortuin op. Hij is actief in verscheidene sectoren: van havens en steenkool tot data- en mediabedrijven en hernieuwbare energie. Dat bracht hem vorig jaar in de top drie van rijkste mensen op aarde.

Maar een rapport van het Amerikaanse Hindenburg Research - een shortseller die speculeert op dalende koersen - brengt Adani in nauwe schoentjes. Volgens het op 24 januari verschenen rapport maakt Adani zich schuldig aan allerlei financiële wanpraktijken. Zo zou de omzet van de groep kunstmatig zijn opgeblazen. De industrieel ontkent de aantijgingen.

Na de publicatie ontstond een verkoopgolf die nu al dagen aanhoudt. De beurscrisis is intussen uitgegroeid tot een nationale politieke discussie. De Indiase oppositie wil een parlementair onderzoek en wijst op de nauwe banden tussen de industrieel en premier Narendra Modi.

Het persoonlijke fortuin van Gautam Adani ging al enkele tientallen miljarden omlaag. Hij verloor zo zijn titel van rijkste mens van Azië aan zijn landgenoot Mukesh Ambani.

LEES OOK. Is derde rijkste man ter wereld eigenlijk een fraudeur?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER