© atv

Theater TriArte, theaterwinkel en kostuumatelier failliet: onduidelijkheid over geplande voorstellingen

De Antwerpse ondernemingsrechtbank opende donderdag het faillissement van nv TRiArte, het theatergezelschap. Het is onduidelijk wat er met de nog geplande voorstellingen zal gebeuren. TriArte startte eind 2021 in het vroegere gebouw van Echt Antwaarps Theater in de Arenbergstraat.

gvv

LEES OOK. Wat liep er mis bij zaal Triarte? Zanger Mathieu Engels klaagt over “malafide organisatie” na afgelasting van meerdere voorstellingen

TriArte hoopte het vroegere gebouw van Echt Antwaarps Theater nieuw leven in te blazen, met een aanvullend programma op het bestaande Antwerpse aanbod. Een gedurfde zet in volle coronaperiode. Vorig jaar leek het al te rommelen, toen met Patrick Defort en Kim Van Lancker twee van de drie oprichters opstapten.

Opera- en musicalzanger Glenn Desmedt bleef over als bestuurder. Glenn Desmedt konden we niet bereiken. Zijn vroegere collega’s bleken niet op de hoogte te zijn van een faillissement. “De start van TriArte was moeilijk. Door corona viel alles stil. Als beginnend theater hadden we geen recht op steun”, zegt Patrick Defort.

“Ik ben er uitgestapt wegens onoverbrugbare meningsverschillen met Glenn. Hij wou inzetten op nieuwe creaties maar dat leek ons financieel niet haalbaar. Jammer dat het niet gelukt is om van TriArte een nieuwe culturele hotspot te maken in hartje Antwerpen.”

Ook theaterwinkel en kostuumatelier failliet

Naast TriArte is ook voor theaterwinkel Charpentier en kostuumatelier Duet, gevestigd in hetzelfde gebouw, het faillissement geopend. Voor de komende weken staan in TriArte onder meer een show van Jacky Lafon, De Strangers Tribjoet van 4TACT en You Are My Sunshine, de eerste zelfgeschreven musical van Ann Van den Broeck op het programma.

“Ik wist dat het slecht ging maar van een faillissement hoorde ik nog niets”, reageert Koen Hendrickx, producent van de musical. “De curator zal zeggen of we onze voorstellingen nog kunnen spelen in TriArte. Lukt dat niet, dan zoeken we een alternatieve locatie want we blijven vasthouden aan onze geplande speeldata vanaf 30 april.”

LEES OOK. Illustere familie Duarte palmt stad weer in, dankzij opvolger Echt Antwaarps Theater (TriArte)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER