Griet Hoet en Anneleen Monsieur© fvv

Tandem Griet Hoet - Anneleen Monsieur en Tim Celen kapen hoofdprijzen weg op Paralympic Sport Awards

In Brussel zijn donderdag de Paralympic Sport Awards 2022 uitgereikt, de trofeeën voor de strafste Belgische paralympiërs van het jaar. Zowel bij de mannen als de vrouwen ging het wielrennen met de hoofdprijs lopen.

Maarten Delvaux, Guy Fransen

Met 29 medailles op de Europese en wereldkampioenschappen in de Paralympische sporten, hebben de atleten van Paralympic Team Belgium zich op een bijzondere manier onderscheiden in 2022. Een vakjury koos uiteindelijk uit al deze straffe prestaties vier laureaten.

De belangrijkste trofee van de avond was die van Performance of the Year. Bij de vrouwen ging die prijs naar de wielertandem Griet Hoet en Anneleen Monsieur die afgelopen jaar afscheid namen van de sport met twee wereldtitels op de piste. Bij de mannen werd Tim Celen bekroond voor zijn fantastisch seizoen. De tweevoudige wereldkampioen op de weg won in 2022 zo goed als alles wat er te winnen viel in zijn discipline en werd door de internationale wielerunie UCI ook verkozen tot paracyclist van het jaar.

De 16-jarige atlete Selma Van Kerm kreeg de prijs van Engie Talent van het jaar, Pascale Henkinbrant werd uitgeroepen tot coach van het jaar.

Tim Celen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen