Elias, Vicky en Jelle nemen het over van Peggy en Kris.© Joren De Weerdt

Kris en Peggy van frituur Kievit hebben overnemers voor bekende zaak: “Hebben hier veel gelachen, maar door ziekte was het niet meer vol te houden”

Bevel -

In frituur Kievit in Bevel (Nijlen) hebben Kris Bellekens en Peggy Van Boeckel na veertien jaar hun frietketel doorgegeven aan opvolgers. Kris werkte al een aantal jaar met een spierziekte en dat was niet langer vol te houden. Bevel liet de voorbije weken zien dat de twee in hun hart zitten. Vanaf nu kunnen de vaste klanten terecht bij Jelle en Vicky.

Bert Provoost

Frituur Kievit, gevestigd op de Nijlensesteenweg, is al 35 jaar een vaste waarde in Bevel. “Ik werkte al vier en een half jaar samen met mijn voorganger Dirk toen ik veertien jaar geleden de kans kreeg om de zaak samen met Peggy over te nemen”, zegt Kris.

De Chiro van Bevel was er vaste klant, frituur Kievit trok de laatste jaren zelfs mee op kamp om daar frieten te bakken. “Voor de rest hadden we heel veel vaste klanten, opvallend veel ook van buiten Bevel. Hoe dat komt? Ik denk dat we altijd kwaliteit boden, we werkten snel en waren vriendelijk. En we hebben hier veel gelachen. We kenden ook bijna iedereen bij naam en bijnaam. Dat was heel plezant”, zeggen Peggy en Kris.

De leiding liet deze boodschap achter aan de frituur.© RR

Maar op 11 november ging de zaak voor de laatste dag open. Het einde kwam plots, maar tegelijk ook niet. “Ik heb al vier jaar de spierziekte MS. Vanaf de zomer werd het erger. Op vrije dagen moest ik hoe langer hoe meer echt uitrusten en bekomen. Op een weekenddag stond ik hier makkelijk veertien uur recht, maar dat was niet vol te houden. Na onze vakantie in oktober ging het niet meer en hebben we snel de knoop doorgehakt. Door mijn ziekte ben ik gedwongen om te stoppen”, zegt Kris.

Mooie boodschap

Veel trouwe klanten vonden dat doodjammer en lieten dat blijken ook. Zo was er het afscheid van de Chiro van Bevel, die met een grote groep langskwam om de twee te bedanken voor de ontelbare lekkere frietjes die ze voor hen gebakken hebben. “Bedankt voor alles Kris & Peggy”, was de boodschap die ze in koeien van letters meebrachten.

De Chiro kwam eind vorig jaar langs om de twee te bedanken.© RR

“Dat was heel bijzonder. We hebben toen wel gevoeld dat we geliefd waren en dat deed deugd. Toen een paar klein mannen vroegen waarom we stopten en we hen dat moesten uitleggen, zijn er wel een paar tranen gevloeid en zijn er heel wat knuffels gegeven. We hebben onze opvolgers Jelle en Vicky al gezegd dat ze de Chiro ook in de toekomst heel goed moeten verzorgen, dus dat komt wel goed”, lachen Kris en Peggy.

Heel wat Bevelse schoolkinderen rijden met een fluovestje dat door Frituur Kievit geschonken is.© RR

En zo stoppen ze, met spijt in het hart, maar heel tevreden over de voorbije jaren. “Ik wilde, ondanks mijn ziekte, toch nog graag tot mijn 52ste de frituur verder doen, maar dat doel heb ik niet gehaald. Ik word er dit jaar pas vijftig. We hebben dit allebei heel graag gedaan. Het was niet simpel om daar afscheid van te moeten nemen. Maar we zijn blij dat de zaak verdergezet wordt”, zegt Kris.

Nijlense opvolgers

De opvolgers zijn Nijlenaars Jelle Janssens en Vicky Van Loock. “Ik had al lang de droom om een frituur te beginnen. Maar omdat er in Nijlen al zo veel frituren zijn, was Bevel een betere keuze. Via een gemeenschappelijke kennis hoorden we dat ze hier moesten stoppen, en dus zijn we gaan praten”, zegt Vicky.

“We zijn dankbaar dat we deze kans krijgen. Het is niet onze bedoeling om hier iets te veranderen, we houden wat goed is. Kris en Peggy hebben ons alle recepten doorgegeven, bijvoorbeeld ook van het stoofvlees dat hier zo lekker is. We gaan die recepten nauwgezet blijven volgen”, zegt Jelle.

Vicky heeft jaren bij Aldi gewerkt, Jelle was mechanieker in een autogarage. “Ook onze zoon Elias, die nu 17 jaar is, wil hier graag mee instappen. We zijn niet vies van hard werken en kijken uit naar het contact met de klanten”, klinkt het.

Frieten halen

Peggy helpt de opvolgers de komende weken nog mee op weg, daarna gaat ze aan de slag bij de grote voedingswinkel Agora Culinair in Herentals. “En ik word nu huisman”, zegt Kris. “Ik zal zorgen dat daar alles in orde is en er altijd lekker eten is. Frieten ga ik thuis wel nooit bakken. Die ga ik elke week komen halen bij de Kievit.”

Frituur Kievit en Chiro Bevel zijn nauw verbonden.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners