Sfeerbeelden vanop de meest recente editie.© Patrick De Roo

‘Het GROTE laatste 100 dagen feest’ maakt zich op voor grootste editie tot nu toe: “Duizenden zesdejaars gaan nog één keer samen uit de bol”

Antwerpen -

In IKON staat dit weekend het GROTE laatste 100 dagen feest op het programma. Op vrijdag en zaterdag verzamelen meer dan 4.000 zesdejaars uit de hele provincie onder één dak om er samen hun laatste weken in het middelbaar te vieren. Artiesten als Skyve & Flo Windy, Jamie-Lee Six en Louis XIV zorgen voor de muziek, terwijl randactiviteiten als een rodeostier extra sfeer brengen. Wie er nog bij wil zijn, aarzelt best niet meer te lang, want het feest is zo goed als uitverkocht.

“Het GROTE laatste 100 dagen feest is ondertussen aan zijn vijfde editie toe. Tot op heden ging het telkens om één grootschalige feestnacht op vrijdag in IKON met ongeveer 2.400 bezoekers. Eigenlijk was dat ook dit jaar het plan, tot ik een tijdje geleden een mailtje ontving van de manager van de club”, vertelt organisator Simon Ooms.

“Een dag na ons evenement, zou er in IKON iets anders te doen zijn. Maar de organisatie cancelde, waardoor er plots ruimte vrijkwam voor een tweede avond. De ticketverkoop voor vrijdag verliep gesmeerd, en dus accepteerde ik de uitdaging om er een tweede nacht bij te doen.”

De sfeer zat er goed in vorige keer.© Patrick De Roo

Dat bleek een uitstekende keuze, want de vraag is groot, zo blijkt: vrijdag is uitverkocht, terwijl er voor zaterdag nog maar een klein aantal tickets verkrijgbaar zijn. Het geheim van dat succes? Een leuke line-up en uitstekende randanimatie.

“Vrijdag zijn er vier verschillende stages met voor ieder wat wils: techno, foute plaatjes, top-40 meezingers en hardere house. De headliners van de avond zijn Flo Windy & Skyve en Jamie-Lee Six en Louis XIV. Wie er vrijdag niet bij kan zijn, hoeft niet te treuren, want zaterdag strijken ze opnieuw neer voor ronde twee. Enige verschil: er zullen maar twee rooms zijn in plaats van vier”, vertelt Ooms.

Dansen, lachen en nieuwe mensen leren kennen, daarvoor komen de tieners naar IKON.© Patrick De Roo

En wie de muziek toch maar niets vindt, kan zich nog steeds vermaken met de randanimatie die de organisatie voorziet. “Naar goede gewoonte plaatsen we een rodeostier en delen we gekleurde bandjes uit met verschillende boodschappen op: van zin om te kussen over single tot niet-hetero. Op die manier verlagen we de drempel om contact te leggen.”

“Dat in combinatie met het samenhorigheidsgevoel van 2.400 leerlingen uit verschillende uithoeken van de provincie zal ervoor zorgen dat het GROTE laatste 100 dagen feest opnieuw memorabele avond wordt voor iedereen.”

Wil je tickets winnen voor het GROTE laatste 100 dagen feest? Zoek dan het antwoord op volgende vraag: Wanneer werd de Gazet van Antwerpen opgericht?

Mail het antwoord naar weareyouth.vzw@gmail.com en wie weet ontvang jij gratis tickets voor het knalfeest. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners