© rr

Brouwerij Gistgeest verhuist naar Gitschotellei en opent binnenkort brewpub

Borgerhout -

Gistgeest, zo heet de wijkbrouwerij die Antwerpenaar Steven Goedhart enkele jaren geleden uit de grond stampte. Ondertussen is Goedhart met Gistgeest toe aan een volgend hoofdstuk: een brewpub op de Gitschotellei in Borgerhout. Die hoopt hij nog voor de zomer te kunnen openen.

Elien Van Wynsberghe

Gistgeest is een wijkbrouwerij zoals je er vroeger zo veel had. Met Gistgeest brouwt Steven Goedhart bieren waar hij zelf fan van is: saison, ipa, stout,… Alles doet hij zelf: van het verzinnen van recepten tot het brouwen zelf en het bottelen. Zijn bieren worden verkocht in verschillende drankenhandels in de buurt en ze worden ook in enkele Antwerpse cafés geschonken.

“Sinds een jaar leg ik me voltijds toe op Gistgeest”, vertelt hij. En omdat zijn kelder in Deurne te klein is geworden voor Gistgeest, trekt Goedhart binnenkort naar de Gitschotellei 268 in de Te Boelaarbuurt in Borgerhout, de plek waar tot voor kort restaurant en cateringzaak From Syria with Love huisde.

© rr

Daar wil hij een brewpub openen. “Bedoeling is dat ik in dit pand mijn brouwerij onderbreng en het brouwen combineer met een brewpub”, legt hij uit. “Dat is een Amerikaans concept. Je brouwt kleinschalig in je café en probeert zo veel mogelijk ter plekke te verkopen. Het liefst van de tap. Wie bier wil meenemen, kan dat in herbruikbare flessen. Dat heeft zowel economische als ecologische voordelen: korte keten, geen dure verpakkingen en geen transportkosten.”

Wie in zijn brewpub een biertje komt drinken, zal dat rechtstreeks geschonken krijgen uit grote schenktanks die aan de tap hangen. “Klanten krijgen met andere woorden bier dat altijd vers is en niet eerst het halve land door moest om verkocht te worden.”

Wanneer de brewpub precies zal openen? “Ik hoop in mei. Op dit ogenblik ben ik bezig met het aanvragen van alle vergunningen, met het bestellen van de gisttanks en met de inrichting van het pand.”

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners