Materialen om Nederlands te leren staan bij elkaar.© RR

Sinds 6 februari zijn er Taalpunten in alle Neteland-bibilotheken: “Taal is belangrijk om mee te kunnen”

Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk, Vorselaar -

Sinds maandag 6 februari kan je in alle bibliotheken van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) terecht in een Taalpunt Nederlands. Een Taalpunt is de plek bij uitstek voor wie Nederlands wil leren of beter wil lezen en schrijven.

Alle materialen die mensen kunnen helpen om Nederlands te leren en te oefenen staan in het Taalpunt bij elkaar. Denk maar aan taalcursussen, grammatica- en spellingboeken, woordenboeken, luisterboeken, maar ook leesboeken en kranten in eenvoudige taal. Een groot deel van de collectie bestaat uit taalbevorderende spellen. Alles is onderverdeeld met gekleurde symbolen, zodat men vlot zelf materialen kan uitkiezen die aansluiten bij het taalniveau.

“Een goede kennis van het Nederlands is belangrijk om mee te kunnen in deze samenleving”, meent de Herentalse schepen Jan Michielsen (CD&V). “Met onze gevarieerde collectie kunnen we als Bibliotheek Neteland nieuwkomers, anderstalige en laaggeletterde volwassenen stimuleren om de Nederlandse taal te leren. Naast het Taalpunt Nederlands voor volwassenen vind je in iedere bib ook een uitgebreide collectie gericht op kinderen en jongeren.”

Openingsuren

Het Taalpunt is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheken. Ook leerkrachten, medewerkers van de sociale dienst of wie dagelijks bezig is met anderstaligen Nederlands te leren zijn welkom.

Naar aanleiding van deze opstart organiseert Bibliotheek Neteland in samenwerking met de Dienst Gelijke Kansen en Preventie van de stad Herentals op donderdag 16 februari om 19u een inspiratieavond ‘Taal aan Tafel’ in de Herentalse bibliotheek. Deelnemen is gratis. (mph)

herentals.bibliotheek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners