© AFP

Nigeriaanse miljardair zit achter het overnamebod op Sheffield United, de zusterclub van Beerschot

In december lekte uit dat United World een significant bod op Sheffield United, de zusterclub van Beerschot, had aanvaard. Intussen wijst alles erop dat de Nigeriaanse miljardair Dozy Mmobuosi achter dat overnamebod zit. Hij zou iets meer dan 100 miljoen euro voor de club veil hebben.

Koen Frans

De Britse krant The Times heeft de identiteit van de potentiële nieuwe eigenaar van Sheffield United kunnen achterhalen. Volgens de krant wordt de Nigeriaanse miljardair Dozy Mmobuosi de nieuwe eigenaar van de club. United World, de holding van de Saudische prins Abdullah bin Mosaad waar ook Beerschot toebehoort, heeft een bod van 90 miljoen pond - ruim 100 miljoen euro - aanvaard. Het overnameproces zou in de laatste fase zitten. Bij het onderzoek naar de geldstromen van Mmobuosi, die een bedrijf heeft met een waarde van ruim acht miljard euro, doken geen problemen op.

Sheffield United staat momenteel tweede in de Championship en heeft een mooie bonus van twaalf punten op nummer drie Middlesbrough. De eerste twee teams in de Engelse tweede klasse promoveren rechtstreeks naar de Premier League. Ondanks het sportieve succes kent de club ook zorgen. Sheffield United heeft de laatste schijf voor de transfer van Rhian Brewster, die in 2020 voor 26 miljoen euro overkwam van Liverpool, niet tijdig betaald. De club kreeg daarom een transferverbod opgelegd door de English Football League (EFL). Het is intussen duidelijk dat prins Abdullah alleen Sheffield United van de hand zal doen. Beerschot wordt na de verkoop van de Engelse tweedeklasser de grootste club binnen de holding. Wat de financiële gevolgen daarvan zullen zijn, is momenteel niet duidelijk.

LEES OOK. Saudische prins van Beerschot heeft ‘substantieel’ overnamebod voor Sheffield United aanvaard

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal