Yana Hoslet en Dominique Van Strydonck zijn de© Koen Fasseur

Yana en Dominique brengen nieuw leven in De Chalet in park van Kapellen

Kapellen -

Yana Hoslet (26) en haar man Dominique Van Strydonck (27) zijn vanaf zaterdag 4 februari de nieuwe uitbaters van De Chalet in het park van Kapellen.

Twee dagen voor de heropening van De Chalet wordt alles in gereedheid gebracht om dit weekend de klanten te trakteren op onder meer bubbels. Daar is ook een goede reden toe, want Yana Hoslet en Dominique Van Strydonck zijn vanaf dan de nieuwe uitbaters van De Chalet. 

“Yana wordt het nieuwe gezicht van De Chalet, terwijl ik hoofdzakelijk bezig zal zijn in de keuken”, geeft Dominique alvast mee. Het jonge koppel is niet aan zijn proefstuk toe. Beiden kijken al terug op enkele jaren horeca-ervaring.

Dominique Van Strydonck studeerde af aan de hotelschool in Hoogstraten. Yana Hoslet daarentegen is een gediplomeerde zorgkundige, die al geruime tijd nachtwerk doet in een bejaardentehuis. Op de vraag of het niet riskant is om de zorgsector, waar nood is aan ervaren mensen, te ruilen voor een minder zekere horecacarrière, antwoordt ze optimistisch: “Ik heb heel wat ervaring als flexi-jobber in de horeca en ben helemaal weg van die sector. Het is een microbe, die me niet meer loslaat. Samenwerken met Dominique vind ik erg tof.”

Dominique Van Strydonck: “Die samenwerking is inderdaad top. Dat weten we omdat we dat op voorhand hebben uitgeprobeerd. Samenzijn in een relatie is niet hetzelfde als samenwerken als collega’s. We zijn dan ook als twee flexi-jobbers aan de slag gegaan in verschillende horecazaken en stelden vast dat dat werk ons ligt.”

De Chalet heropent op zaterdag 4 februari.© Koen Fasseur

Parkvakantie

Zowel Yana als Dominique zijn weg van de ligging van De Chalet. Midden in het park van Kapellen, tennisvelden vlak naast de zaak, een speeltuin en een uitgelezen plek als rustpunt voor vele fietsers en wandelaars. “Een betere locatie bestaat niet. Zelf gaan we ook kleinere activiteiten organiseren, want in het park moet steeds leven zijn. Bezoekers van het park moeten altijd het gevoel krijgen dat ze op vakantie zijn. Zeker wanneer de zon schijnt, is het terras erg aanlokkelijk en de tennissers hebben hier uiteraard ook een voet in huis”, zegt Yana.

“We hebben de oude menukaart doelbewust niet overgenomen, maar zetten vanaf zaterdag een eigen creatie op tafel. Daar staan natuurlijk de klassiekers op zoals stoofvlees, steak en vol- au-vent. De standaardkaart wordt geregeld aangepast en evolueert mee met de seizoenen. We werken ook met weeksuggesties en de feedback van de klanten bepaalt mee of de suggesties verhuizen naar de vaste kaart. Culinair bezig zijn evolueert en is een uitdaging die eigenlijk nooit afgerond is”, weet Dominique.

Geen vergaderzaaltje meer, wel een dartsroom.© Koen Fasseur

Het oude vergaderzaaltje van De Chalet heeft plaatsgemaakt voor een dartsroom en buiten komt voor de kinderen een springkasteel. “We zijn een familiebrasserie en dus zorgen we ervoor dat zowel kinderen als de ouders zich hier kunnen amuseren.”

De Chalet is met uitzondering van maandag alle dagen open van 11u tot 23u. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners