Gino Rossaer ziet dat FC Voorde-Appelterre, Tempo Overijse en VW Hamme gaan vliegen zijn: “Wij moeten zorgen dat we the best of the rest worden.”© Erik Westerlinck

Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Voorzitter Gino Rossaer weet dat het niet goed gaat met Avanti Stekene: “Hopen dat de kentering snel volgt”

Stekene -

Avanti Stekene is met een één op negen aan het nieuwe jaar begonnen. Ook de seizoenstart in september, met een één op zes en een thuisnederlaag, was niet goed. Voorzitter Gino Rossaer panikeert echter niet.

Ivan Elegeert

“Na die minder goede seizoenstart hebben we wel een mooie reeks neergezet en konden we ons opwerken tot de verhoopte stevige plaats in de top vijf. Maar door de recente één op negen zijn we die plaats kwijtgespeeld. En dat hadden we eerlijk gezegd toch niet ingecalculeerd”, zegt de Stekense preses Rossaer. “De wedstrijd van vorige zondag op KVC Jong Lede was een duel tegen een rechtstreekse tegenstrever. Ik kon door werkomstandigheden zelf niet aanwezig zijn. Ik vernam dat we er een degelijke partij speelden, maar enkele keren koud gepakt werden en zelf niet efficiënt genoeg in de afwerking waren. Eén week eerder tegen Eendracht Elene-Grotenberge was dat op eigen veld ook al het geval. Toen drukten we wel, maar kregen we te weinig uitgespeelde kansen en werden we in de slotfase ook koud gepakt.”

Geen excuses

Excuses heeft de sportieve staf niet meer. “Na Nieuwjaar is onze hele kern vrijwel compleet. Enkel Tjörven Melens is vorige zondag opnieuw uitgevallen. Verder staat iedereen paraat. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat er zich, net als in de heenronde, snel een kentering voordoet en dat we onze plaats in de top vijf kunnen heroveren. Ik ga ervan uit dat de top drie intussen wel vertrokken is. FC Voorde-Appelterre, Tempo Overijse en nu ook VW Hamme blijken toch wel de sterkere ploegen uit de reeks. Achter hen is alles echter mogelijk. Wij moeten zorgen dat we the best of the rest worden”, meent Rossaer.

Met een verplaatsing naar Wervik, een thuiswedstrijd tegen SV Rumbeke en een trip naar Eppegem krijgt Stekene in de volgende drie wedstrijden ook drie tegenstanders die allemaal in degradatienood zitten. “Tegen die ploegen mogen we geen steek laten vallen. Dat moet duidelijk zijn”, klinkt het.

Emmaneel onder de lat

Avanti Stekene wil voor de rest van het seizoen ook de kans geven aan de jonge Siebe Emmaneel als doelman. Hij neemt de plaats in van Brent Van Steelant, die ook volgend seizoen niet meer in Stekene zal spelen. “Siebe krijgt de kans om zich in de resterende elf wedstrijden en hopelijk ook in de aansluitende eindronde te tonen en vertrouwen op te doen voor de toekomst. We zijn trouwens ook al goed opgeschoten met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Al negentig procent van de huidige kern heeft aangegeven in Stekene te willen blijven voetballen”, besluit Rossaer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners