© Shutterstock

Verkoop tweedehandswagens gestegen in januari

Er zijn in januari 2,4 procent meer tweedehandswagens ingeschreven dan in januari 2022. Dat zegt automobielfederatie Traxio. In heel 2022 was die verkoop nog met 9,4 procent gedaald.

Bron: belga

Er waren in januari 57.135 inschrijvingen van occasiewagens. Zowel bij particulieren als bij bedrijven is er interesse voor tweedehands, zegt Traxio. Dat zal zich “mogelijk vertalen in nog betere cijfers voor de komende maanden”, luidt het.

Er werden meer tweedehandswagens ingeschreven dan nieuwe wagens. Uit cijfers van automobielfederatie Febiac en de FOD Mobiliteit bleek woensdag al dat er 39.847 nieuwe auto’s werden ingeschreven in januari. Dat is wel een forse toename met 17,4 procent tegenover januari vorig jaar.

Maar Traxio merkt op dat de groei voortkomt uit leveringen van eerder in 2022 bestelde wagens. De leveringstermijnen van nieuwe auto’s zijn momenteel immers soms erg lang. De mobiliteitsorganisatie zegt dat het aantal showroombezoeken bij de merkverdelers in januari “teleurstellend” was.

“Zowel de consumenten als de bedrijven lijken wat af te wachten. De particuliere klant verslikt zich wat in de prijzen van de nieuwe wagens en interesseert zich daarom meer in tweedehandse wagens dan in nieuwe. Maar ook bedrijven gaan meer en meer op zoek naar occasiewagens”, aldus Traxio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER