Een voorbeeld van de vernieuwing in de wijk Kaart.© Jan Brys

Haal de verkeersspecialist in jezelf naar boven en werk mee met de gemeente

Brasschaat -

Het Brasschaatse gemeentebestuur doet een oproep naar alle inwoners om in een burgerpanel mee te werken aan een nieuw mobiliteitsplan voor de komende vijf tot tien jaar. Na de wijk Kaart komen nu alle andere wijken aan bod.

In 2020 startten enkele workshops in de wijk Kaart. Deze brachten 100 inwoners van de wik samen. Daaruit ontstond een focusgroep die alle voorstellen vastlegde. Intussen worden de resultaten stapsgewijs uitgerold over de wijk. In een eerste fase werden er al enkelrichtingsstraten ingevoerd, net als fietsstraten, zone 30 en zo meer.

Schepen voor mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA): “We gaan diezelfde werkwijze nu opstarten in de andere wijken. We willen ook daar een groot draagvlak zoeken en nodigen iedereen uit op donderdag 16 februari om 19.30u in het gemeentehuis aan de Verhoevenlei voor de kick-off. Later volgen dan de bijeenkomsten per wijk. Voor Vriesdonk is dat in maart. In april is het de beurt aan Mariaburg en in mei volgen de wijken Maria-ter-Heide en Bethanie. In juni sluiten we dan af met de wijken Centrum en Driehoek.”

Intussen kon de gemeente al via de telramen gegevens verzamelen over de vervoersmiddelen in de straten. Via een digitale enquête kon de Brasschatenaar al knelpunten melden en ook voorbeelden van “good practices”. Niet minder dan 600 Brasschatenaren vulden de enquête in. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners