Sinds de officiële sluiting in oktober vorig jaar staat het gebouw leeg.© Elke Lamens

Verbouwing ‘t Gemeentehuis start 20 februari, Mudaeusstraat geknipt vanaf 27 februari

Brecht -

De verbouwing van het gemeenschapscentrum Jan vander Noot tot ’t Gemeentehuis start 20 februari. Vanaf 27 februari is ook de Mudaeusstraat niet meer toegankelijk voor het verkeer. Tegen het najaar 2024 moet ’t Gemeentehuis klaar zijn.

Eind vorig jaar gunde het gemeentebestuur de verbouwingswerken aan Group Van Roey. De aannemer start op 20 februari aan de werken. Dit heeft wel gevolgen voor het verkeer daar.

Zo zal de parking naast het voormalige GC tijdelijk fungeren als werfzone. Het aantal parkeerplaatsen vermindert daardoor. De parking oprijden kan dan niet meer via de Mudaeusstraat, ter hoogte van de buitenschoolse kinderopvang Ferm.

De parking is tijdens de werken aan ’t Gemeentehuis niet toegankelijk via de Mudaeusstraat.© Elke Lamens

Tijdens de verbouwingswerken verhuist de inrit van de parking naar de Venusstraat, ter hoogte van de Remise waarin de muziekacademie is gevestigd. Deze ingang staat aangegeven met blauwe P-borden.

Ook langs de kant van de Gemeenteplaats geldt vanaf 27 februari de knip van de Mudaeusstraat. Deze straat heeft sinds vorig jaar al een nieuwe bestemming gekregen als wandel- en fietszone.

Het verkeer moet vanaf 27 februari van de Gemeenteplaats links de Museumstraat indraaien in plaats van rechts de Mudaeusstraat in.© Elke Lamens

Het verkeer moet vanaf dan omrijden via de Museumstraat. Fietsers vervolgen hun weg langs de Hendrik Schoofsstraat naar de Vaartstraat en voetgangers kunnen door het park wandelen. Dit is een proefopstelling. Na een halfjaar evalueert de gemeente het gekozen scenario.

  (ella)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners