© Kringwinkel

Kringwinkel zamelt 700 stuks winterkledij in voor nachtopvang van CAW

Voor het zesde jaar op rij sloegen Kringwinkel en CAW Antwerpen de handen in elkaar tijdens de koude wintermaanden. Dit jaar zamelden ze naast slaapzakken en rugzakken ook warme kledij in en dat bleek een succes. Er werden zevenhonderd stuks verzameld.

Rebecca Van Remoortere

In december lanceerden de Antwerpse Kringwinkels een oproep bij hun klanten om mee een “warme winter’ te geven aan dak-en thuislozen die in de nachtopvang verblijven. Naast slaapzakken en rugzakken zoals de voorbije jaren, vroegen ze nu ook naar warme kledij zoals mutsen, sjaals, handschoenen, dikke winterjassen, fleecetruien en thermische kledij.

Die stuk waren bedoeld voor de dak-en thuislozen van de nachtopvang van CAW. Samen met stad Antwerpen organiseert CAW Antwerpen op twee locaties in Antwerpen een nachtopvang. “In de opvang brengen dak-en thuislozen de nacht door. Ze kunnen er ‘s morgens en ’s avonds een maaltijd krijgen en er zijn sanitaire voorzieningen. Daarnaast staan de hulpverleners van CAW klaar om alle vragen te beantwoorden en de bezoekers door te verwijzen naar passende hulp- en dienstverlening”, legt Britt Verbruggen van CAW Antwerpen uit.

De inzameling van warme spullen was een succesverhaal. Er werden in totaal meer dan zevenhonderd stuks ingezameld waaronder 350 stuks warme kledij, meer dan 300 accessoires zoals mutsen, sjaals en handschoenen, zo’n 120 slaapzakken en 15 rugzakken.

“We zijn heel erg blij met het initiatief van Kringwinkel. De kledij werd nauwkeurig gesorteerd en afgeleverd op onze locatie. Dankzij het herhalende karakter van de actie, weten we dat we elk jaar op de warme spullen kunnen rekenen. En dat zorgt voor een extra laag warmte in onze nachtopvang”, aldus Britt Verbruggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners