Amber Vermeiren: “Het werd op persoonlijk vlak tijd om een stap ter zetten.”© Neel Vermeiren

Gemeenteraadslid Amber Vermeiren neemt afscheid van Wuustwezel en verhuist naar Berchem

Wuustwezel -

Gemeenteraadslid en N-VA-fractieleider Amber Vermeiren verhuist van Wuustwezel naar Berchem. Ze wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Martine Deruytter. “Het is met spijt in het hart, want ik hou van onze gemeente”, zegt Vermeiren. “Dit is een puur persoonlijke beslissing, geen politieke. Het was tijd om mijn vleugels uit te slaan, maar ik blijf N-VA’ster in hart en nieren.”

Amber Vermeiren woont al heel haar leven in Wuustwezel. Ze stapte op haar 24ste in de lokale politiek en werd bij de verkiezingen van 2018 verkozen als gemeenteraadslid. In 2020 werd ze ook N-VA-fractieleider in de oppositie. Vermeiren ruilt het landelijke Wuustwezel nu in voor het Antwerpse Berchem. “Ik heb me enorm graag ingezet voor de inwoners van Wuustwezel”, zegt Amber. “Politiek is mijn passie en het is met spijt in het hart dat ik Wuustwezel achter mij laat. Het heeft niets met onze gemeente of de lokale politiek te maken: het werd op persoonlijk gebied gewoon tijd voor een nieuwe stap, in de grote stad. Ik blijf de N-VA natuurlijk trouw. Zo blijf ik aan de slag als raadgever voor Vlaams minister Ben Weyts en ook in Berchem zal ik me blijven inzetten voor de mensen in mijn omgeving.”

Nieuw N-VA-raadslid Martine Deruytter.© rr

Martine Deruytter staat klaar om Vermeiren op te volgen in de gemeenteraad. De lokale politiek is Martine niet vreemd, want van 2014 tot 2018 was ze actief in de OCMW-raad. Martine komt met veel enthousiasme de N-VA-fractie vervoegen. “Welzijn, zorg en onderwijs zijn thema’s die me nauw aan het hart liggen en die ik ook met veel gedrevenheid zal opvolgen in de gemeenteraad”, zegt ze. (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners