Café de Pullman in Sint-Antonius is er al een eeuwigheid.© hammertime

Veilinghuis heeft goede hoop om overnemer te vinden voor failliet café de Pullman

Sint-Antonius -

Veilinghuis Hammertime uit Stabroek gaat op zoek naar een overnemer voor de failliete bruine kroeg de Pullman aan de Handelslei in Sint-Antonius. “Ik ben zelf van Halle afkomstig en zou het spijtig vinden als er weer een icoon verdwijnt”, zegt Steven Teughels van Hammertime.

Kristin Matthyssen

De Pullman is al sinds mensenheugenis een volkscafé in Sint-Antonius. Als oorzaken voor het faillissement gaf de cafébaas corona, wat gezondheidsproblemen en een liefdesbreuk aan. Het café is vrij van schulden en de huur van het pand is redelijk goedkoop, stelt Hammertime, zeker in vergelijking met wat je in de plaats krijgt. Boven het café is er nog een woonst met drie slaapkamers.

De toog van de Pullman waar menig Zoerselaar iets kwam drinken.© Hammertime

“Ik acht de kans vrij groot dat we een overnemer gaan vinden. De locatie is prima”, zegt Steven Teughels van Hammertime. “Het pand heeft zijn charme en er zijn amper nog bruine kroegen. Ik heb zelf nog de inboedel van Gremlins moeten veilen en ook café Rio is er niet meer. De inboedel van ’t Boshuisje hebben we onlangs nog geveild. Het zou spijtig zijn als er weer een icoon verdwijnt.”

Ook patiënten van de psychiatrie springen er wel eens binnen, sinds ’t Koemmeke Koffe weg is. Kandidaat-overnemers kunnen zich melden tot 10 februari 18u via Hammertime. Als er dan geen interesse is, zal er toch tot veiling van de inboedel worden overgegaan, in opdracht van de curator.

Groot-Zoersel verschraalt sterk qua café-aanbod. In Halle wordt momenteel Residentie L’Eglise tegenover de kerk gebouwd waar vroeger café Hallywood was. De Pullman stond al niet meer vermeld in de horecabrochure die de gemeente Zoersel vorige week uitgaf.

Hammertime heeft er goede hoop op om een overnemer te vinden.© Hammertime

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners