Zoektocht naar vermiste Imane (25) voorlopig stopgezet, gaat maandag verder

De zoektocht naar de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de Zenne is gevallen, is donderdagnamiddag voorlopig stopgezet. In de loop van de voormiddag was aan de sluis in Zemst de fiets van de vrouw gevonden, maar het lichaam van de vrouw zelf kon nog niet teruggevonden worden. Maandag wordt er verder gezocht, zo melden de hulpdiensten.

jvh, joroBron: BELGA

Twee getuigen zagen de vrouw zaterdagnacht omstreeks 1u met haar fiets aan het jaagpad in Eppegem in de Zenne vallen. De hele verdere nacht en zondag werd daarop naar de vrouw gezocht, zonder succes. Een nieuwe zoekactie dinsdag, tot in Boom, en woensdagvoormiddag in een zijarm van de Zenne, leverde evenmin succes op.

Woensdagnamiddag werd daarom een experiment uitgevoerd met een pop met hetzelfde gewicht en afmetingen als het slachtoffer. Die werd kort na 16u in het water gelaten, op een moment dat de omstandigheden van getijden en de stroming gelijkaardig waren als op het moment van het ongeval. De pop werd over een grote afstand meegesleurd en kwam uiteindelijk vast te zitten ter hoogte van de sluis waar de omleiding van de Zenne in de originele Zenne komt, een plek waar al herhaaldelijk werd gezocht.

Afgelopen nacht werd gekeken of de pop zich nog verder zou verplaatsen als het opnieuw hoogtij werd, maar dat is niet gebeurd, ze is blijven hangen op een dertigtal meter voorbij de sluis. Die plek is drie tot vier meter diep en werd opnieuw doorzocht.

LEES OOK. “Imane werkte altijd met een glimlach”: collega’s in Mechelse horeca aangeslagen na drama met jonge vrouw in Zenne

Fiets gevonden

Donderdagvoormiddag scande de Cel Vermiste Personen de plek met telescopisch materiaal en kon de fiets van de vrouw boven water gehaald worden.

Donderdagnamiddag doorzochten duikers dan gedetailleerd de bodem in de omgeving maar dat leverde geen resultaat op. De kans is dan ook bijzonder groot dat het lichaam van de vermiste vrouw daar niet ligt.

Volgende week zal een nieuwe test met de pop worden uitgevoerd, intussentijd blijft de politie wel patrouilleren in de omgeving.

LEES OOK. Na tragisch ongeval van Imane (25) aan Zenne: wat als het lichaam van dierbare niet gevonden wordt?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen