© ATV

Politie verijdelt mogelijke aanslag in Wilrijk: twee jonge Nederlanders gearresteerd

Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft donderdag rond 5u twee verdachten in Wilrijk opgepakt. De twee stonden op het punt een aanslag te plegen tegen een woning op de Boomsesteenweg. Er werd een spandoek uitgerold met “dood aan S.”.

alya

Het was een camera-operator van de Antwerpse politie die donderdagochtend rond 5u verdacht gedrag opmerkte. Op de beelden was te zien hoe iemand voor een woning op de Boomsesteenweg een spandoek uitrolde. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en kon de man arresteren.

“In de directe omgeving vonden we ook nog een vuurwapen dat de man onder een wagen had gegooid”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Op een boogscheut van waar we de eerste verdachte arresteerden, konden we een tweede verdachte oppakken. Die bevond zich op dat moment in een auto met een Nederlandse nummerplaat.”

Het gaat om twee jonge Nederlanders van 20 en 25 jaar oud. De twee verschenen donderdag voor de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden op verdenking van poging brandstichting van een bewoond pand bij nacht, inbreuk wapenwet en deelname aan een criminele organisatie. Het duo verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Spandoek

Ook bij de aanslag op de Kioskplaats en de aanslag in de Praaglaan werd een spandoek gebruikt. De aanslag nu lijkt in eerste instantie gelinkt aan een Turkse man die woont op de Boomsesteenweg. Zijn vriendin, die in de Praaglaan in Hoboken woont, werd al geviseerd op 20 januari. Er werden toen enkele schoten gelost en explosieven gebruikt in de inkomhal. Ook toen werd een spandoek aangetroffen. Het duo werd vorige zomer gearresteerd in een drugsonderzoek na een gevonden lading cocaïne. Enkele maanden later werden ze vrijgelaten met een enkelband.

LEES OOK. “Ze gaan ons vermoorden als we de drugs niet teruggeven, maar ik heb niets gestolen”: vrouw schreeuwt onschuld uit na aanslag

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwees vorige week op de gemeenteraad nog naar twee verijdelde aanslagen, één op het Zuid in de Museumstraat en een andere op de Boomsesteenweg. In totaal werden daarbij zes Nederlandse verdachten opgepakt.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen