Uus Knoops heeft het op de hartenmarkt over rouwen.© Joren De Weerdt

Hartenmarkt in Rustpunt Begrafenissen leert rouwen in vertrouwen

Stabroek, Hoevenen -

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar organiseert Gert Verhaert van Rustpunt Begrafenissen op zondag 26 februari opnieuw een lezing en een hartenmarkt rond het thema ‘Rouw. De hartenmarkt gaat door in het rouwcentrum aan de Hoge Weg 115 in Hoevenen. Deelname is gratis en iedereen is welkom.

Gert Verhaert: “Gastspreker zondag is Uus Knoops. Ze is in Vlaanderen bekend als psychiater, psychotherapeute en rouwexperte. Zij is een veelgevraagd spreker en schreef al heel wat boeken. Het verlies van haar broer maakte, dat zij aan den lijve ondervond wat rouw is in al zijn facetten. In één van haar boeken beschrijft ze de zoektocht naar haar broer Casper en de zoektocht die elk rouwproces is. Uus Knops leert mensen beter omgaan met rouwen en met haar troostkaarten vind je woorden die kunnen helpen om te troosten wanneer je woordeloos bent.” 

De hartenmarkt in het rouwcentrum biedt de kans om andere mensen te ontmoeten die ook rouwen. Je vindt er ook verschillende producten en diensten, die kunnen bijdragen aan het rouwproces. Er zijn standhouders met onder meer boeken, kaarsen en kunst, die gericht zijn op rouw en verlies. Rouwen is immers een heel persoonlijk proces, iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier en ritme. Maar toch is het ook een universeel thema, want iedereen komt er vroeg of laat mee in aanraking.

Gert Verhaert: “Ik hoop dat de hartenmarkt een veilige en ondersteunende omgeving biedt voor mensen die rouwen en hen helpt om de volgende stap in hun rouwproces te zetten. Hopelijk kan de hartenmarkt een steun zijn voor velen die met verlies en rouw te maken hebben.” De lezing van Uus Knops is gepland om 13u. De Hartenmarkt loopt van 14u30 tot 17u30.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners