Skipakjes zijn vaak al na één seizoen te klein geworden. De nieuwe huurformule van Decathlon speelt hier op in.© RR

Decathlon verhuurt nu ook skikledij

Antwerpen -

Wie op wintersport wil, maar geen nieuwe warme skijas, winterhandschoenen of skibril wil kopen of zich die niet kan permitteren, kan die nu ook huren. Decathlon is de eerste grote sportketen in ons land die niet alleen skilatten, maar ook skikledij te huur aanbiedt. Reserveren kan online, passen en afhalen in de 35 Decathlon-winkels. De Franse keten haalt de gestegen levensduurte en het milieu aan als reden voor het lanceren van de nieuwe service.

Op voorraad: meer dan 1.400 skibroeken, -jassen, -schoenen, -pakken en handschoenen. Zowel voor volwassen als voor kinderen van alle leeftijden.

“De verhuur van skikledij is voor ons een logische volgende stap in ons verhuuraanbod, dat naast ski’s ook al langer fietsen en fietsaccessoires bevat”, zegt Quentin Goffart, verantwoordelijke verhuur bij Decathlon.

“We merken dat er dezer dagen door de stijgende levensduurte steeds meer vraag is naar het huren van materiaal én kledij. Skikledij huren is voor een gemiddeld gezin dan ook een stuk goedkoper dan een volledig nieuwe uitrusting kopen. Zeker voor wie maar één keer per jaar op skivakantie gaat, eens een winters weekendje in de Ardennen heeft geboekt of jonge spruiten heeft die ieder jaar uit hun skikleren groeien. We hebben uitgerekend dat het tot vier keer goedkoper kan zijn om skimateriaal en -kledij te huren in plaats van te kopen.”

Bij Decathlon onderstrepen ze dat skikleding huren niet alleen goedkoper is, maar ook beter voor het klimaat.

Je kan je wintersportspullen online reserveren.© RR

Wie een ski-uitrusting wil huren bij Decathlon, moet die drie dagen op voorhand reserveren op de website. De minimum huurperiode bedraagt vijf dagen en er staat geen limiet op de totale verhuurtijd. De sportwinkelketen maakt het voor iedereen mogelijk om de kledij vooraf in één van de 35 winkels te komen passen of eerst langs te komen en advies te vragen.

De prijzen liggen in lijn met de prijsstrategie waar Decathlon om bekend staat: skikledij voor kids huur je al vanaf 2 euro per dag, ski-jassen en -broeken voor volwassenen vanaf 3 euro per dag.

Reiniging met ozon

Na elke verhuurperiode worden de kledij en accessoires grondig gewassen en gereinigd met een ozonbehandeling. Dat is een krachtige schoonmaaktechniek die bovendien desinfecterend werkt. Decathlon neemt ook zelf de eventuele reparaties van kapotte ritsen, scheuren in de kleding en andere kleine herstellingen op zich om de producten klaar te maken voor een volgend gebruik. (jaa)

Decathlon winterpsortverhuur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners