© Joren De Weerdt

Opvallend! Vierdeprovincialer stapt van het veld na vermeende slag: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, ik was verbouwereerd”

Gedurende zeventig minuten kregen de aanwezige toeschouwers een faire wedstrijd te zien in Emblem-Sint-Jozef (2-1). Niemand die dan ook zag aankomen dat er minuten later een einde aan de match zou komen. Na een vermeende slag aan Sint-Jozefspeler Thomas Wuyts weigerden de bezoekers verder te spelen.

Dero

“Ik vocht tijdens de wedstrijd enkele stevige duels uit met mijn rechtstreekse tegenstander. Er werd ook langs beide kanten wel wat gejend. Het was allemaal fair, tot ik -terwijl de bal aan de overkant was- plots een zware klap op mijn achterhoofd kreeg. Ik hield er alvast een fikse buil aan over.”

Dit incident speelde zich af buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter. Omdat er in vierde provinciale geen lijnrechters zijn, kon de ref dan ook geen actie ondernemen tegen de speler van Emblem. “De scheidsrechter riep vervolgens de twee aanvoerders bij zich en ik dacht dat we gewoon de wedstrijd gingen uitspelen. Toen verzamelden de spelers van Sint-Jozef en stapten ze plots van het veld af”, aldus Kevin Heylen, coach van Emblem. “Iedereen bij ons was verbouwereerd, ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

De T1 van Emblem ontkent met klem dat een van zijn spelers een slag zou hebben uitgedeeld. “Het was een heel faire match waarin nog geen enkele gele kaart was gegeven. Niemand heeft iets gezien, zelfs supporters niet. En bovendien zegt mijn speler -misschien wel de braafste jongen die op deze club rondloopt- dat hij niets heeft gedaan.”

“Het gebeurde allemaal vlak voor de dug-out, dus het is onmogelijk dat niemand het heeft opgemerkt”, geeft een geïrriteerde Bram Van Dooren, aanvoerder van Sint-Jozef, aan. Ik ging na die fase dan ook even verhaal halen bij hun coach, maar tevergeefs. Niemand nam zijn verantwoordelijkheid, waarop wij beslisten om het veld te verlaten.”

Welles-nietesspel

Hoe dan ook zijn er geen winnaar in dit welles-nietesspel. Het Disciplinair Comité beraadt zich later nog over deze zaak, maar het lijkt een uitgemaakte zaak dat Emblem de wedstrijd zal winnen met een forfaitscore. “Tja, we blijven sowieso met een vervelend gevoel achter. We hadden veel liever de laatste twintig minuten afgewerkt. Maar nogmaals, ik kan er niet veel over zeggen, want in mijn ogen is er niets gebeurd”, aldus Kevin Heylen. Sint-Jozef bekijkt intussen of het nog een klacht zal neerleggen tegen de speler van Emblem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen