© MIA UYDENS

Politie controleert stadscentrum op overlast: twee personen met drugs betrapt

Turnhout

Inspecteurs van de politie regio Turnhout hebben woensdag op verschillende overlastgevoelige plaatsen in Turnhout controles uitgevoerd. Twee personen werden betrapt met verdovende middelen.

De controles gebeurden niet alleen op en rond de Grote Markt, maar ook op speelpleintjes, zowel in als buiten het centrum van Turnhout. “Daarnaast waren er ook controles in de stationsbuurt en in een aantal ondergrondse (betaal)parkings waar de jongste tijd nogal wat jongeren samenkomen en overlast veroorzaken, onder meer door drugsgebruik”, luidt het bij de politie regio Turnhout. “Door het slechte weer was het op de meeste plekken opvallend rustig, maar toch werden in totaal 24 mensen gecontroleerd. Bij twee van hen trof de politie een gebruikershoeveelheid softdrugs aan. Een andere persoon had een vals biljet van 50 euro op zak. De politie pakte tijdens de actie ook een minderjarige jongen op die geseind stond en moest worden voorgeleid worden bij de jeugdrechter. De jongen was geen onbekende voor de politie.” 

Bij de actie, die woensdag in de loop van de namiddag startte en tot laat in de avond duurde, zette de politie ook een mountainbikepatrouille en twee politiehonden in. Volgens de politie is het de bedoeling om nog vaker gecoördineerde overlastcontroles te plannen en de overlastproblematiek op bepaalde plekken op die manier zo snel mogelijk aan te pakken. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners