Verkiezingen 2024 

Paul Magnette (PS) wil premier worden na de verkiezingen van 2024

Paul Magnette (PS) is de enige kandidaat bij de PS-voorzittersverkiezingen in maart. Maar veel interessanter worden de verkiezingen in 2024. In Le Soir stelt Magnette zich kandidaat-premier.

Peter De Lobel

ANALYSE. Na 10 jaar aan het roer bij de PS is de nieuwe Paul Magnette gearriveerd: “Te rijk zijn, dat gaat simpelweg niet meer”

Zijn herverkiezing als PS-voorzitter heeft Paul Magnette al op zak. De score die hij behaalt op 10 en 11 maart zal alleen gelden als populariteitstest, aangezien hij de enige kandidaat is. Vanuit die koppositie binnen de partij kan hij zich daarna meteen opmaken voor de verkiezingen van 2024. Magnette zegt in Le Soir dat hij kandidaat zal zijn op de Henegouwse Kamerlijst, met de bedoeling om Belgisch premier te worden.

Opvallend is dat hij daarbij niet meer spreekt van Vivaldi-II. “Magnette wil aan het hoofd staan van een ‘zo progressief mogelijke meerderheid”. “Ik zal alles doen om de N-VA en het confederalisme te vermijden. Bart De Wever (N-VA) zegt nu zelfs al dat hij zijn plannen extralegaal wil realiseren, bijna een staatsgreep. Dus het zou een Vivaldi zonder de MR kunnen zijn. We zijn niet verplicht om altijd symmetrische coalities te hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER