© BELGA

Lierse verliest ook cruciale afspraak met Club NXT en moet doemscenario vrezen: met het mes op de keel tegen Beerschot

Het gevreesde doemscenario komt steeds dichterbij voor Lierse, nadat de Pallieters woensdagavond op een erg pijnlijke 1-0 nederlaag liepen in de cruciale uitmatch bij Club NXT. De Lierenaars kamperen nog wel op de zesde plaats, maar met resterende afspraken tegen Beerschot en Lommel in de reguliere competitie moeten ze op het Lisp stilaan het ergste vrezen.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Heel veel middelmaat en geen uitblinkers bij onmondig Lierse

De match van het jaar, zonder supporters. De algemene boycot mocht dan niet helemaal tot éénsgezindheid leiden onder de geel-zwarte aanhang, alles moest wijken voor de focus op het veld. Want op Schiervelde had Lierse zowaar quasi zekerheid over deelname aan de promotie play-offs op het spel staan, maar kon tegelijk bij verlies een ticket bij die eerste zes verre van realiteit worden. Laat dat laatste meteen ook de uitkomst zijn van een troosteloze avond diep in West-Vlaanderen, waar de Pallieters op een pijnlijke manier met al hun actuele beperkingen en tekortkomingen werden geconfronteerd.

Net geen halfuur hield Lierse zijn netten proper in Roeselare. Laat dat dan vooral de verdienste van thuisspits Romeo Vermant geweest zijn. Op het kwartier had hij immers door Sandra op maat panklaar gelegd leer voor een quasi leeg doel onberoerd gelaten. Lierse proefde opluchting en kwam zelf tot enkele bescheiden prikjes. Van Acker werkte een voorzet van Tabekou voorlangs, Laes dropte een aflegger van Vekemans te flauw in de handen van Shinton. Maar dan de ontnuchtering. Tegengoal nummer 42 en voor de derde match op rij nu al op stilstaande fase. Spileers maakte zich los van De Schryver en tikte een vrijschop in één tijd binnen. De reactie van de Pallieters voor rust was lauw en voorspelbaar. Lierse mocht zich zelfs nog gelukkig prijzen dat De Smet een fraaie parade in huis had op een kopbal van Vermant.

De bezoekers kwamen snediger uit de kleedkamer, versierden meteen een handvol hoekschoppen en kenden pech toen Vermant een owngoal op de eigen doellijn ultiem wist te verijdelen. Shinton had wat later ook nog een knappe reflex in huis op een kopbal van Vekemans. Maar de storm ging even gauw terug liggen, Lierse verviel opnieuw in wisselvalligheid. Al volgden nog wel wat kansjes. Vekemans stuitte van dichtbij op Shinton. Maar al bij al hield Club NXT zijn krappe bonus relatief vlot overeind. En slaagden de Pallieters er dus niet in om, te scoren tegen een ploeg die dit seizoen net als geel-zwart zelf nog maar twee keer de nul had gehouden. In blessuretijd liep Raemaekers ook nog tegen een domme tweede gele kaart aan.

Lierse blijft ondanks de nederlaag nog net binnen de eerste zes kamperen, maar zal straks moeten oogsten tegen Beerschot en Lommel. Zaterdag op het Lisp hebben de Lierenaars in het streektreffen het mes op de keel staan. En lijkt een volgende misstap ook quasi definitief de verwijzing naar de play-downs te zullen worden. In deze situatie heeft Lierse zich na een fletse één op negen na de winterstop gewerkt. Met Jens Cools, Rayan Safari en de nieuwkomers Aske Sampers en Mathias Delorge heeft coach Tom Van Imschoot zaterdag terug wat meer mogelijkheden. En het mag duidelijk zijn dat hij een witte raaf in zijn elftal meer dan kan gebruiken.

CLUB NXT: Shinton, Sabbe (24’ Cuevas), Ordonez, Spileers, Seys, De Roeve, De Smet, Servais (61’ Perez), Sandra (82’ Audoor), Talbi, Vermant.

LIERSE K.: De Smet, De Schrijver, Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker, Libert, Schouterden, De Schryver, Tabekou (87’ Leemans), Vekemans.

DOELPUNT: 29’ Spileers 1-0.

GELE KAARTEN: 31’ De Roeve, 61’ Tabekou.

RODE KAART: 92’ Raemaekers.

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere.

TOESCHOUWERS: 300.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws