Niklo Dailly (rechts), de zoon van voorzitter Thierry, maakte de overstap van KV Mechelen en ondertekende tot midden 2025 bij RWDM.© ISOPIX

Dailly verlaat KV Mechelen voor RWDM (waar vader voorzitter is)

RWDM versterkte zich op de slotdag van de wintertransfermarkt nog met vier spelers. Niklo Dailly, die sinds 2020 bij KV Mechelen zat stapt over naar de club uit de Challenger Pro League. Daarnast werden Romildo Del Piage de Souza en Sebastian Joffre definitief overgenomen van zusterclub Botafogo en kwam Niko Hämäläinen op huurbasis over van Queens Park Rangers.

Michael Delbeke

De 21-jarige aanvaller Niklo Dailly, de zoon van voorzitter Thierry, genoot zijn opleiding bij onder andere Anderlecht en Gent, komt over van KV Mechelen en ondertekende een contract tot 2025 bij RWDM. 

Twee Zuid-Amerikanen

Nadat RWDM eerder deze maand al William Klaus (Botafogo FR) en Camilo Reijers de Oliveira (Olympique Lyon) aantrok, volgden er op de slotdag van de wintertransfermercato nog twee spelers uit het Textor-netwerk: zowel Romildo Del Piage de Souza als Sebastian Joffre werd definitief overgenomen van Botafogo.

Del Piage, een 22-jarige middenvelder, tekende een contract tot 2025 in het Edmond Machtensstadion, terwijl de 23-jarige Boliviaans-Amerikaanse aanvaller Sebastian Joffre tot midden 2024 werd vastgelegd. Joffre is overigens geen onbekende in Molenbeek. Vorig seizoen werd hij al voor een half seizoen gehuurd van Crystal Palace, nog een andere club waar John Textor aandelen heeft. Joffre kwam toen niet verder dan de beloftenploeg.

Fins international

Met Niko Hämäläinen trok RWDM ook een huurling aan. De 25-jarige linksback, die in 2019 debuteerde als Fins international, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Queens Park Rangers. Hämäläinen staat evenmin los van het Textor-netwerk, want in 2022 leende QPR hem uit aan Botafogo.

MEER OVER RWDM

MEER OVER VOETBAL