Ook voor de maand februari heeft de lokale politie al aangegeven in welke straten in Arendonk, Ravels en Retie ze al zeker gaat flitsen.© BELGA

Ondanks waarschuwing: toch nog 422 snelheidsduivels betrapt

ARENDONK, RAVELS, RETIE -

Hoewel de agenten van de lokale politie vooraf heel precies hadden aangekondigd in welke straten ze hun mobiele flitsapparatuur zouden opstellen, lieten toch nog 422 bestuurders in Arendonk, Ravels en Retie zich betrappen op te hoge snelheid tijdens de voorbije maand.

Eddy Meulemans

De meeste boetes werden uitgeschreven in de Weeldestraat in Weelde (Ravels). Daar werden 140 bestuurders betrapt, of 5,5% van de gecontroleerde voertuigen. Ook in de Kloosterstraat in Retie werden duchtig pv’s uitgeschreven: 73 in totaal. In Arendonk was de overtredingsgraad het hoogst in de Poederstraat, op de route naar de fabriek van Ravago Production. Op de dag van de controle reed één op de tien bestuurders er te snel.

Op haar Facebookpagina verklapt de politie Kempen Noord-Oost meteen ook al waar ze deze maand al zeker gaat flitsen. In Arendonk zal dat zijn in Moerenstraat, Akkerstraat en De Daries. Ook Provinciebaan, Hulselstraat en Sint-Paulusstraat in Retie staan mee op de lijst. In Ravels zijn Tulderheyde, Geeneinde en Mierdsedijk geselecteerd. Daarbovenop vinden normaal ook nog enkele onaangekondigde snelheidsmetingen plaats in elk van de drie gemeenten van de politiezone. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners