© atv
Valerie van Hallemaal Lekkers kookt verse afhaalgerechten alsof ze voor haar eigen man zijn
“Ik ben Donald Muylle. Al meer dan dertig jaar maak ik keukens alsof ze voor mezelf zouden zijn.” Die bekende slogan past ook perfect bij Valerie Bakkers (40). Zij lanceerde op 1 februari Hallemaal Lekkers, waarbij ze verse afhaalgerechten kookt alsof ze voor haar eigen man zouden zijn. Elke week tovert de mama van vijf - onder wie twee tweelingen - vijf gerechten en drie verse soepen uit haar kookpotten en -pannen.
In haar weekmenu zitten ook drie verse soepen. — © Joren De Weerdt
De naam Hallemaal Lekkers is bedacht door de man van Valerie, het logo werd ontworpen door hun zoon Leon (15). Voor de rest is het wel helemaal haar eigen project. Normaal had haar gifts&foodwinkeltje achteraan hun woning in de Wandelweg in Halle-Zoersel nu al moeten klaar zijn, maar door de oorlog in Oekraïne zijn er wat vertragingen met de bouwmaterialen. “Ik mik nu op april. Tot dan kunnen de klanten hier gewoon hun bestellingen bij ons aan huis ophalen.”
Valerie Bakkers werkte vroeger zelf al eens in de horeca en kreeg de liefde voor lekker eten en koken met de paplepel mee. “Mijn ouders hadden een restaurant. Als kind zat ik mee op het aanrecht in de kookpotten te kijken. Eigenlijk deed ik graag horeca, maar je weet hoe dat gaat. Ik ging verder studeren en belandde in een andere sector. Nu neem ik die passie in bijberoep weer op.”
Valerie heeft een kroostrijk gezin met vijf kinderen tussen 16 en 12 jaar. Ze kreeg twee tweelingen. Omdat ze voor haar gezin altijd graag vers kookt, beschikt ze over een groot zevenpitsgasvuur met twee ovens. Het concept van Hallemaal Lekkers is eenvoudig: Valerie werkt met wisselende weekmenu’s die bestaan uit vijf gerechten en drie verse soepen. Elke donderdag plaatst ze het nieuw weekmenu op de Facebook- en Instagrampagina van Hallemaal Lekkers. Als je inschrijft op haar pagina’s krijg je die weekmenu’s automatisch binnen.
Vijf gerechten, drie soepen
“Het gaat telkens om een vis- en een vleesgerecht, een gerecht met kip en twee vegetarische gerechten. Alles kan nog aangepast worden wat betreft glutenvrij of vegan. Mensen kunnen bestellen tot 8u ’s morgens, maar vroeger is altijd wat handiger. Om halfnegen vertrek ik naar de winkel om alles vers in te kopen en te beginnen koken. Tussen 12 en 20u kunnen de gerechten en soepen afgehaald worden. Betalen gebeurt bij afhaling en kan zowel contactloos als cash.”
De prijzen voor deze à-la-minute-gekookte gerechten variëren tussen 12 en 15 euro. Valerie heeft een hekel aan ‘beige’ gerechten. “Ik hou van kleurrijke gerechten, en dat kan je met veel groentjes. Een versgeschraapte wortel smaakt toch helemaal anders dan een wortel uit de diepvries. Al mijn gerechten zijn zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen.”
Haar publiek? “Van de drukke tweeverdieners die ’s avonds geen fut meer hebben om te koken of niet in de supermarkt zijn geraakt, tot de 90-jarige oma die niet meer voor zichzelf alleen wil koken en toch enkele keren per week thuis een versbereide maaltijd wil eten. Of mensen die een tête-à-tête willen beleven zonder de kosten van het restaurant erbij te betalen. Van sommige mannen hoorde ik al bevreesde vragen of het voor hen wel voldoende zou zijn. Dan antwoord ik: ik kook met Hallemaal Lekkers alsof ik voor mijn eigen man kook, en dat is een hele grote eter.”
Valerie kreeg al leuke reacties. “Dat het ruime porties zijn en dat ik geen schrik heb van kruiden. Da’s tof om te horen. Als het Hallemaal Lekkers-winkeltje er is, wil ik ook kleine geschenkartikelen zoals seizoenschocolade en koffie aanbieden. Ook weer voor mensen die misschien niet meer zelf in de winkel zijn geraakt”, lacht de keukenprinses.
© Joren De Weerdt
© Joren De Weerdt
Halle, en de maal met mes en vork, Lekkers: het logo dat hun zoon ontwierp. — © Joren De Weerdt
Hoofdpunten
Sven Biscop, defensie-expert uit Willebroek: “Het lenteoffensief van de Oekraïners? Dat wordt vooral standhouden”
Jarenlang strafbaar, nu met enthousiasme onthaald: leerkracht of scoutsleider mogen voortaan insulinespuit zetten
Turnhouts bedrijf Cartamundi sluit Ierse fabriek nu bordspellenhype gaat liggen, in thuisbasis wel extra jobs
Afrikaanse topchef kreeg jaren geleden levensbelangrijk geschenk uit Mechelen: “Nu is hij beroemd en komt hij hier koken”