© ATV

Antwerp Metal Fest keert terug naar Bouckenborghpark, in het klein: “We herstellen nog altijd financieel van corona”

Merksem -

Goed nieuws, want na twee jaar volledige afwezigheid en een lightversie is het Antwerp Metal Fest in Merksem terug. Op 27 mei vindt opnieuw een kleinere versie van het metalfestival plaats op de originele locatie: het Bouckenborghpark.

Rebecca Van Remoortere

De metalfans van Antwerpen hebben opnieuw iets om naar uit te kijken. Events rond het metalgenre zijn nog altijd niet dik bezaaid in de regio, dus was het de voorbije jaren op de kin kloppen voor de fans. De laatste editie van het Antwerp Metal Fest ging in 2019 door, toen voor het eerst in het Fort van Merksem in plaats van in het Bouckenborghpark.

In 2020 en 2021 ging het festival niet door omwille van welbekende redenen en in 2022 organiseerde het team achter het festival een paar kleinere events en ging er een miniversie van Antwerp Metal Fest door in het jeugdhuis in september.

“Nu is het festival echt terug van weggeweest”, zegt Kristof De Craene van de organisatie. “Alleen houden we het nog altijd klein. We keren terug naar het Bouckenborghpark, maar nemen niet zoals vroeger heel het park en het kasteel in, maar we blijven aan één kant. Alleen de linkerkant voor het kasteel wordt ingenomen. We gaan voor twee podia met eentje binnen en eentje buiten.”

Het festival duurt ook maar één dag in plaats van twee dagen vroeger. “Corona was zeer moeilijk voor kleine festivals. Vorig jaar hadden we een financiële put te dichten en dit jaar zijn we nog altijd financieel herstellende. Daarom houden we het kleiner dan anders. We kunnen wel nu al zeggen dat het festival volgend jaar, in 2024, tijdens het Pinksterweekend opnieuw doorgaat. En dan gaan we er volledig voor. We trekken dan opnieuw naar het Fort van Merksem omdat het daar groter is. Of het dan terug een meerdaags festival wordt, hangt af van onze financiële situatie op dat moment.”

Antwerp Metal Fest heeft ook ineens de eerste namen gelost voor de komende editie. Op de affiche staan nationale deathmetalbands zoals Carnation en Carnal Desecration en twee hardcore bands met Behind Bars en Primal Truth.

“We hebben er in ieder geval nog meer zin in dan anders en hopen op een geslaagde editie. Er zijn in onze regio’s niet zoveel festivals in ons genre dus we hopen dat we nog altijd veel volk kunnen trekken.” (rvre)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV