© BFM

Woning onbewoonbaar na stevige dakbrand in Schoten

Schoten -

Brandweer Zone Rand is woensdag moeten uitrukken voor een stevige dakbrand in de Begonialaan in Schoten. De brand zou ontstaan zijn door dakwerken.

alya, jaa

Brandweer Zone Rand werd rond 14.30 uur op de hoogte gebracht van een brand in de Begonialaan. “De bewoners zijn zelf beginnen blussen, maar dat lukte niet”, zegt kapitein Van Damme. “Door de zware wind is de brand overgegaan naar de zolderverdieping, waarvan een stukje naar de buren.”

 “De brand is mogelijk veroorzaakt door dakwerken”, zegt politiewoordvoerdster Kristel Wouters van de lokale politie Schoten. “Er is ook een ziekenwagen ter plaatse moeten komen omdat één van de werkmannen bevangen zou zijn door de rook.”

Woning onbewoonbaar

“We hebben toch een dik uur langs vier fronten blussen. Het pand heeft ernstige schade, waterschade en is onbewoonbaar verklaard. Ook een brandexpert is ter plaatse gekomen”, aldus kapitein Van Damme van Brandweer Zone Rand.

De Begonialaan en het jaagpad langs het kanaal waren enkele uren onderbroken voor alle verkeer. De bewoners kunnen voorlopig terecht bij familie.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners