Themabeeld.© ROBIN UTRECHT

Stad helpt Mechelaars goede voornemens langer vol te houden met workshops en infosessies

Mechelen -

Een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens. Om die voornemens ook na de eerste paar weken van het nieuwe jaar voort te kunnen zetten, organiseert de stad Mechelen verschillende workshops en informatiesessies. Onder meer thema’s als alcoholgebruik en stoppen met roken komen daarin aan bod.

Stijn Van de Sande

“Goede voornemens omzetten in actie doe je beter met kleine stapjes dan met torenhoge verwachtingen”, zegt schepen van Welzijn Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+). “Daarom organiseren we workshops en infosessies waarbij we aan de slag gaan met handvaten en tips om te stoppen met roken, minder alcohol te drinken en beter om te gaan met stress. Want naast de lichamelijke gezondheidswinst, maakt een gezondere levensstijl je ook gelukkiger.”

In de sessie ‘Stoppen met roken. Hoe begin je eraan?’ deelt een erkend tabakoloog haar kennis en beantwoordt ze de vragen waar deelnemers mee worstelen. Er worden ook verschillende rookstopmethodes toegelicht. De studenten Toegepaste Gezonsheidswetenschappen van HoWest geven dan weer een driedelige uiteenzetting over omgaan met stress. Ze belichten de mogelijke stressbronnen, inzichten in stressmechanismen en enkele relaxatietechnieken.

Alcoholpreventie

Tijdens Tournée Minérale kan ook het sensibiliseren rond alcoholgebruik niet ontbreken. De hele maand lang kan je in de lokale dienstencentra van Zorgbedrijf Rivierenland genieten van een lekkere mocktail. “Daarnaast worden hier ook verschillende workshops georganiseerd, waaronder een culinaire belevenis met thee-sommelier Kristien van Eetvelt. Alcoholpreventie hoeft dus helemaal niet saai te zijn”, aldus De Francesco.

Het volledige aanbod en alle info over de inschrijvingen voor de workshops en infosessies kan je vinden op de website van de stad Mechelen.

www.mechelen.be/goede-voornemens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen