© ÄTV

Onderzoeksrechter naar ziekenhuis na aanval door verdachte (28) tijdens voorleiding

Antwerpen -

Een voorleiding in Antwerpen is dinsdag danig uit de hand gelopen. Een 28-jarige verdachte uit Brasschaat viel de onderzoeksrechter bij het begin van het verhoor aan. De onderzoeksrechter moest ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht worden.

De man uit Brasschaat wordt al geruime tijd opgevolgd door het OCMW van Brasschaat, maar uitte al meermaals zijn frustraties over de dienstverlening. Op 30 januari escaleerde de toestand volledig, de man sloeg een maatschappelijke assistente en bracht vernielingen aan in het OCMW.

“Vlak na deze feiten werden de man ingerekend door de lokale politie van Brasschaat. Hij werd dinsdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens slagen en verwondingen, bedreigingen, beschadigingen en vernielingen”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Twee politiemensen van de dienst gerechtelijke overbrengingen begeleidden de man tot bij de onderzoeksrechter. “Voor het verhoor werden de handboeien afgenomen. Het verhoor was nog maar net gestart, toen de twintiger de onderzoeksrechter aanviel. In de schermutseling liep de rechter verwondingen op die in het ziekenhuis verzorgd moesten worden”, aldus Aerts.

De verdachte werd meteen overmeesterd. Het dossier werd overgenomen door een andere onderzoeksrechter, die besliste de man aan te houden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Voor de slagen aan de magistraat zal een apart gerechtelijk onderzoek worden opgestart. (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen