In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer worden er herstellingen uitgevoerd aan een vangrail op de R6 vlak voor de afrit naar de Mechelsesteenweg.© evb

Op verschillende plaatsen lichte verkeershinder mogelijk door nuts- en herstellingswerken

Sint-Katelijne-Waver -

Automobilisten in Sint-Katelijne-Waver moeten de komende dagen op verschillende plaatsen mogelijk rekening houden met lichte verkeershinder. Zo wordt er gewerkt aan een vangrail op de R6 en worden er nutswerken uitgevoerd in de Wolvenstraat en aan Dijk in deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Stijn Van de Sande

De werken in de Wolvenstraat kunnen het langst voor hinder zorgen. Nog tot en met dinsdag 7 februari voert een externe firma er werkzaamheden uit in opdracht van Fluvius. Aan de werfzone, ter hoogte van huisnummer 14, moet het verkeer passeren via tijdelijke verkeerslichten. De maximumsnelheid wordt er ook beperkt tot 30 kilometer per uur. Voor fietsers wordt er een doorgang voorzien.

Verder wordt er ook nog gewerkt op de R6 in de richting van Putte en Bonheiden. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer worden er herstellingen uitgevoerd aan een vangrail vlak voor de afrit naar de Mechelsesteenweg. De pechstrook en één rijvak worden ingenomen, waardoor alle verkeer op één rijstrook moet. Nog tot vrijdag 3 februari is er verkeershinder mogelijk.

Tot slot zijn er ook nog nutswerken aan de Dijk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Vandaag, woensdag, werd er in opdracht van watermaatschappij Pidpa gestart met de werkzaamheden. “Die zullen een tweetal dagen duren”, aldus de gemeente. “In die periode moet het verkeer over één rijvak. Het is niet zeker of ook het fietspad moet worden opgebroken. Als dat zo is, zal de aannemer een loopbrug voorzien. Zo kunnen fietsers altijd door.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen