Elke Roothans© rr

Antwerpse Elke overleden na CO-vergiftiging in Zuid-Spanje: “Ze had nog zoveel plannen”

Berchem -

In Zuid-Spanje is de 44-jarige Elke Roothans uit Berchem overleden. De naar Elche uitgeweken vrouw was eerst enkele dagen als vermist opgegeven. "Ze overleed door een CO-vergiftiging”, zegt haar vriendin Carinne.

Sam Reyntjens, Joris Van der Aa

De 44-jarige Elke Roothans was ongeveer een half jaar geleden naar Spanje verhuisd en woonde er al een tijd bij een andere Vlaamse, Carinne Lewi. Op maandag 23 januari werd ze voor het laatst gezien in Elche, een stad in de buurt van Alicante. Enkele dagen later gaven haar naasten de Antwerpse op als vermist, vrienden en familie hadden niets meer van haar gehoord en maakten zich ongerust. Er werd een opsporingsbericht verspreid via de organisatie SOS Desaparecidos met de vraag naar informatie over haar verblijfplaats. Een dag later meldde dezelfde organisatie dat het lichaam van Roothans aangetroffen was, over de doodsoorzaak werd geen informatie gegeven.

“Vrolijke medebewoner”

“Elke is overleden door een CO-intoxicatie”, vertelt haar vriendin en huisgenote Carinne Lewi. “Ze was bij vrienden blijven slapen. Met de koude hadden ze daar een gasvuur aangestoken in de kamer. Elke is daarbij in slaap gevallen, zonder dat er een venster of een deur openstond. Ze is in haar slaap overleden.” Dat ze opgegeven werd als vermist en dat er een opsporingsbericht verstuurd werd, berustte op een misverstand. “Ik, haar dichte vrienden en de familie hadden al een paar dagen niets meer van haar gehoord. Dat kwam omdat de mensen bij wie ze op bezoek was vermoedelijk enkel haar voornaam kenden en omdat ze geen identiteitskaart bij zich had. Pas toen het opsporingsbericht verspreid werd, werd Elke herkend en kon haar familie verwittigd worden.”

Elke Roothans was ongeveer een half jaar geleden naar het zuiden vertrokken. “Ze was hier echt gelukkig, ze had ook al werk gevonden en was op zoek naar een woning. Ze had nog veel nieuwe plannen”, zegt Carinne Lewi. “Ze woonde bij mij als tussenoplossing tot ze iets voor zichzelf gevonden zou hebben. Elke was een heel aangename en vrolijke medebewoner, ze kon heel goed koken.” Elke kon het volgens Carinne Lewi ook heel goed vinden met de vele honden in huis. “Ze was verliefd op de poedels hier. En vooral op de chihuahua.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners