© AP

Nu voor echt: Amerikaans NFL-icoon Tom Brady (45) zet punt achter indrukwekkende carrière

Exact één jaar nadat Tom Brady al eens een punt achter zijn carrière zette, doet hij dat nu opnieuw. Vorig jaar kwam het icoon van de National Football League (NFL) nog terug op die beslissing, nu is het “for good”, zegt hij zelf op sociale media. Brady was 23 seizoenen actief in het American Football en wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse sportmannen ooit.

Hannes Van GaelBron: belga

Vorig jaar maakte Brady ook op 1 februari bekend dat hij zou stoppen met professioneel American Football, maar zes weken later kwam hij terug op die beslissing. Hij kwam nog een extra jaar uit voor de Tampa Bay Buccaneers, waar hij van 2020 tot en met 2023 actief was. Daarvoor kwam hij 19 jaar lang uit voor de New England Patriots. Brady won in totaal zeven keer de Super Bowl en wordt omschreven als de beste quarterback aller tijden.

Het voorbije seizoen bij de Buccaneers was zijn laatste in het American Football. Hij kon de uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs tegen de Dallas Cowboys niet voorkomen.

In een boodschap op zijn sociale media zei Brady deze keer “definitief afscheid te nemen”. “Het zal ditmaal niet lang duren”, aldus Brady. “Toen ik vanmorgen opstond, heb ik besloten meteen deze video op te nemen en jullie het nieuws te laten weten. Ik heb vorig jaar mijn tekst met bedankingen al eens gebruikt. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie steun, zowel mijn familie, mijn vrienden, mijn teamgenoten en mijn tegenstanders. Bedankt dat ik mijn droom mocht beleven.”

Bekijk hier de video waarin hij zijn afscheid van de topsport aankondigt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten