Aangeboden door GVA Shop

In 4 stappen naar een opgeruimd en gezellig huis

Februari is de maand bij uitstek om een frisse wind door je huis te laten waaien. Het is misschien nog te vroeg om letterlijk de ramen en deuren open te gooien voor een voorjaarsschoonmaak, maar je kan binnen al wel alles lekker opruimen en je interieur een update geven voor een frisse start.

1. Opruimen en weggooien

We beginnen maar ineens met het slechte nieuws: een huis vol rommel zal nooit netjes en gezellig zijn. Start dus eerst met opruimen. Klinkt misschien vervelend, maar het geeft straks zo’n heerlijk gevoel als je klaar bent. Wees streng: wat kan er weg, wat ligt er niet op z’n plaats? Doe het in stukjes zodat je niet ontmoedigd raakt, bijvoorbeeld kamer per kamer of kast per kast. Trek wat extra tijd uit voor de kelder, garage, schuurtjes en zolder, dit zijn typische ruimtes waar spullen zich opstapelen.

LEES OOK. Infraroodpanelen, de oplossing voor hoge energierekeningen?

2. Organiseren en opbergen

Als je enkel de spullen overhoudt die je gebruikt, dan heb je een goed zicht op hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Ga per ruimte na hoe je alles wil opbergen, en kies voor praktische en degelijke oplossingen. Dus weg met de kartonnen dozen die half uit elkaar vallen. Ga voor mooie opbergdozen, een stevig rek voor de garage, een koffer voor je gereedschap, een uitvouwbare kleerkast om je winterkledij op te bergen en een mooie wasmand om rondslingerend speelgoed in te doen. Een tafel met lades of een voetenbank met een verborgen opbergvak? Met multifunctionele meubels met extra opbergruimte houd je je woonkamer makkelijk vrij van rommel.

3. Schoonmaken

Wanneer je huis vrij is van rommel en alle overbodige spullen naar de kringloopwinkel of het containerpark zijn gebracht, is het schoonmaken een makkelijke klus. Wil je het nog eenvoudiger maken, koop dan een robotstofzuiger met dweilfunctie of een 3-in-1 stofzuiger. Zo hou je meer tijd over om te genieten van je schone huis!

LEES OOK. Hoe creëer je een luxueus hotelgevoel in je slaapkamer?

4. Inrichten maar!

De leukste stap houden we voor het laatste. Heel je huis is uitgemest en alle rommel is weg of netjes opgeruimd, dan kan je nu met een frisse blik naar je interieur kijken. Als je langere tijd op een plek woont, helpt het om even naar je woonruimtes te kijken alsof je zou inrichten na het verhuizen. Wat past niet meer, waar erger je je aan? Die versleten eetkamerstoelen of dat onhandige bijzettafeltje waar je telkens weer tegenaan loopt: weg ermee. Je huis hoort een plek te zijn waar je graag bent, omringd door je favoriete spullen van goede kwaliteit.

Meer inspiratie voor een opgeruimd, net en gezellig huis? Ontdek het op gvashop.be

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit