Een man uit Herselt verscheen voor de correctionele rechtbank in Turnhout in een dossier van seksueel misbruik van zijn eigen zoontje.© Bart Van den Langenbergh

Vader (37) staat terecht voor misbruik van 4-jarig zoontje: “Hij mocht het aan niemand vertellen”

Herselt -

Een 37-jarige man uit Herselt moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor seksueel misbruik van zijn 4-jarig zoontje. Het jongetje had meermaals geklaagd van pijn aan zijn achterwerk. De dertiger wuift de beschuldigingen met klem weg in het kader van een vechtscheiding met zijn vrouw. “Alles is uitvergroot om tegen mij te gebruiken”, stelde de man.

Bart Van den Langenbergh

De moeder van de intussen 6-jarige jongen diende een klacht in bij de politie omdat haar zoontje begin 2021 had geklaagd van pijn aan zijn achterwerk. Het parket seponeerde eerst het dossier, maar na verder onderzoek en een nieuwe klacht besliste het Openbaar Ministerie om H. (37) uit Herselt toch voor de rechtbank te dagen. De man had een tweetal jaar een relatie met de vrouw en ze kregen samen een zoontje. Maar kort na de geboorte beslisten ze uit elkaar te gaan, wat uitmondde in een vechtscheiding.

“Het jongetje klaagde in de nacht 30 april op 1 mei 2021 aan zijn mama over pijn aan zijn poep. Hij vertelde dat zijn papa met zijn vinger in zijn poep was geweest”, vertelde meester Elise De Puysseleyr, de advocate van de moeder. “Ook tijdens een videoverhoor deed de jongen zeer duidelijk zijn verhaal. Op school had hij aan enkele juffen tijdens een toiletbezoek verteld dat zijn papa hem pijn doet.”

De jongen verklaarde verder nog dat de feiten zouden hebben plaatsgevonden zowel in de badkamer als in de auto. Hij had volgens een kindercoach ’s nachts nachtmerries waarbij hij riep ‘Nee, papa, nee’. De moeder nam foto’s van de rode poep van haar zoontje en van een kwetsuur aan zijn anus.

Kleren uitdoen

Het Openbaar Ministerie vond de klachten gegrond en vorderde een celstraf van veertig maanden voor de beklaagde en een ontzetting uit zijn rechten. “Volgens zijn verklaringen moest de jongen in de auto zijn kleren uitdoen en voorover bukken”, legde openbare aanklager Hanne Hendrickx uit. “Hij mocht het aan niemand vertellen anders zou hij slaag krijgen en zou hij de dieren die bij zijn papa staan nooit meer mogen zien. Er zijn meerdere verklaringen van de jongen over zijn vader die aan zijn poep had gezeten en er zijn ook foto’s van verwondingen.”

Vechtscheiding

Volgens de verdediging heeft de man zich helemaal niet schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van zijn eigen zoon. Alle betichtingen zouden zijn geuit in het kader van een vechtscheiding tussen de ouders. “Ik vind geen enkel motief voor mijn cliënt om zoiets te doen. Er zijn ook geen medische attesten beschikbaar”, pleitte meester Guillaume Reynders. Ook de man zelf ontkende de aantijgingen waarvoor hij terechtstond. “Alles is uitvergroot om tegen mij te gebruiken”, vertelde H. “Ik ben al vijf jaar aan het vechten om mijn zoon bij me te hebben. Het zou dom zijn mocht ik zoiets fouts doen.”

De rechtbank velt een vonnis op 1 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners