© BELGA

Defour en KV zonder nieuwe spits, maar met ambities naar Zulte Waregem: “Twee wedstrijden volle bak gaan, er zijn geen excuses”

De wintermercato heeft buiten flankaanvaller Enock Agyei niet veel opgeleverd voor KV Mechelen. Trainer Steven Defour hoopte op een centrumspits, maar bleef op zijn honger zitten. “En zo ziet de transferbalans er helemaal anders uit”, aldus de KV-trainer.

Thomas Franken

LEES OOK. KV Mechelen grijpt naast Kaba (ex-OHL), spits op weg naar Cardiff City

De persbabbel in aanloop naar het bekerduel tegen Zulte Waregem liep wat vertraging op. “Sorry, ik was nog even naar een spits aan het zoeken”, grapte Defour toen hij na enkele minuten wachten toch verscheen. “Het is een beetje groen lachen, hoor”, klonk Defour al snel serieus.

Tot tweemaal toe was Malinwa in de running voor een aanvaller. Eerst voor Serdar Dursun van het Turkse Fenerbahçe, daarna voor Sory Kaba het Deense Midtjylland. Beide deals sprongen af. “Eerst hadden we een akkoord met de speler en de club, maar plots wilde die club meer geld. Dan is die deal afgesprongen. Daarna hadden we een akkoord met een club, maar had de speler in kwestie zijn zinnen gezet op een andere club. Dan maar een spits kopen om te kopen, gingen we niet doen. Het moet ook een versterking zijn.”

Enock Agyei© BELGA

LEES OOK. Geen nieuwe centrumspits voor KV Mechelen, wel huurling van Kompany

Versterking is er uiteindelijk wel gekomen. De net achttien geworden Enock Agyei van de beloften van Anderlecht versierde een transfer naar Burnley, dat hem tot de rest van het seizoen uitleent aan KV Mechelen. “Dat is via Vinnie (Vincent Kompany, red.) en Tim (Matthys, red.) gelukt. Ik heb Vinnie ook een paar keer aan de lijn gehad voor een aantal andere dingen. Enock heeft op jonge leeftijd al specifieke kwaliteiten die wij zeker kunnen gebruiken. Liefst hadden we hem ook verwelkomd met een spits. Dan zou de transferbalans er helemaal anders uit zien.”

Aangezien Agyei de eerste seizoenshelft al afwerkte in de Challenger Pro League, zou het papierwerk sneller dan normaal in orde kunnen komen. Agyei zou in principe dus al speelgerechtigd kunnen zijn voor de bekermatch tegen Zulte Waregem. Maar Defour lijkt niet te overhaast te werk te gaan. “Enock is vanochtend geland in België, maar heeft natuurlijk de ochtendtraining al gemist. We moeten hem tijd geven om zich rustig in te passen in de spelersgroep.”

Storm, Da Cruz en Hairemans keren terug

Het plan voor de heenwedstrijd van de halve finales heeft Defour al klaar, terwijl hij het belang van de beker nog eens benadrukte. “Omdat we nu ook een minder seizoen draaien, is dat belang nog groter. We hebben een unieke kans om de finale te halen, maar Zulte Waregem zal wel hetzelfde zeggen. De kansen zijn fifty-fifty. We moeten nu twee wedstrijden volle bak gaan, er zijn geen excuses. Zulte is de laatste weken erg gegroeid, met nieuwe spelers als Vormer en Brüls, maar ook met Vossen die terug is. Ze spelen agressief en met hoge druk, dit Zulte is niet de ploeg van voor de winterstop. Dat we opnieuw uit spelen, boezemt geen angst in. De omstandigheden zijn inderdaad niet hetzelfde, maar het verschil in spelkwaliteit mag echt niet zo groot zijn.”

Voor de heenwedstrijd recupereert Defour Storm. “Nikola kan spelen, maar heeft natuurlijk een blessure achter de rug dus het worden waarschijnlijk geen negentig minuten.” Verder keren Hairemans (ziek), Da Cruz (licht geblesseerd) en Bolingoli (geschorst) terug in de selectie.

LEES OOK. De beker leeft in Mechelen: ruim 900 KV-fans vullen uitverkocht bezoekersvak op Zulte Waregem

MEER OVER KV Mechelen