Uitbaters Oumaima en Abdel in hun nieuwe zaak.© Victoriano Moreno

Nieuwe broodjeszaak in Statiestraat: “De handelaars hier in de straat steunen elkaar enorm”

Berchem -

Amper 21 jaar en nu al een eigen zaak. Samen met zakenpartner Abdel Kadir opende Oumaima Toumi broodjeszaak Farah in de drukke Statiestraat in Berchem. “Voor elk wat wils, van een klassieke boerenomelet tot een Marokkaans ontbijt met verse muntthee”, vertelt Oumaima.

Belén Knoop

Broodjeszaak Farah is sinds woensdag open. “Farah is de naam van het dochtertje van mijn zakenpartner”, legt Oumaima uit. Aan een tafel zitten vier vrouwen met hun kinderen te genieten van een Marokkaans ontbijt met de typische pannenkoeken en een kopje verse muntthee. “We vinden het belangrijk om de lokale ondernemingen te ondersteunen, dus elke woensdag maken we tijd om hier samen gezellig te ontbijten”, vertelt een van de moeders.

Op de kaart staan niet alleen Marokkaanse gerechten. “Je kan hier ook perfect een smos tonijn of een omelet komen eten”, vertelt uitbaatster Oumaima.

Niet veel later komt de volgende klant binnen, ook geen onbekend gezicht voor Oumaima. “Abdel en ik zijn allebei van Berchem en kennen veel mensen uit de buurt. Voor ik mijn eigen zaak begon, werkte ik wat verderop in de straat. Vele klanten die ik daar kende, komen nu ook naar hier”, vertelt ze. “Ook Abdel kent hier veel volk. Hij heeft een zaak aan de overkant van de straat. Je merkt heel hard dat de handelaars elkaar enorm steunen, net zoals de mensen van de buurt.”

Broodjeszaak Farah, Statiestraat 17 in Berchem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners