Tutu Puoane brengt een ode aan enkele van haar grote voorbeelden.© RR

Zangeres en radiomaker brengen verhalend concert over jazzvrouwen met ballen

Oud-Turnhout -

Jazzkitchen en Cultuurpromotie vzw organiseren zaterdag 11 februari in de Djoelen een ‘spoken word concert’. Pat Donnez en Tutu Puoane zetten jazzvocalisten, zoals Billie Holiday en Nina Simone, in de schijnwerpers.

Als hij het even niet ziet zitten, legt de Mechelse radiomaker en auteur Pat Donnez, bekend van onder meer Klara, zijn oor en ziel graag te luister bij jazzvrouwen. De stemmen van Billie Holiday en Nina Simone leiden tot hoogstpersoonlijke belijdenissen over leven en overleven. In ‘Anything goes’ deelt hij die met een livepubliek.

Daarbij wordt Pat ondersteund door Tutu Puoane, de Antwerpse zangeres met Zuid-Afrikaanse roots, en haar man, pianist Ewout Pierreux. De songs die zij brengen, gaan stuk voor stuk door merg en been. Percussionist en illustrator Kris Vanderstraeten zorgt voor de tekeningen, die ter plaatse te koop zijn.

Het concert wordt mee georganiseerd door JazzKitchen, een groepje bezielde vrijwilligers met een voorliefde voor muziek en lekker eten. In augustus staat voor de tiende keer het JazzKitchenfestival gepland. Binnenkort worden de datum, de locatie en het programma bekendgemaakt. Tickets voor Anything goes kosten 24 euro of 18 euro voor jongeren. (woad)

www.jazzkitchen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners