© AP

Gerwyn Price is alweer bij af: hoofdtelefoon voortaan verboden voor darters (al is één alternatief wel nog toegestaan)

Het zorgde voor een kleine schokgolf in de dartswereld, maar zijn experiment met een hoofdtelefoon zal eenmalig blijven voor Gerwyn Price. De PDC verbood het dragen ervan met een nieuwe regel.

Vincent Van Genechten

“Als ze rumoer blijven maken, dan zet ik dat ding misschien wel opnieuw op”. Die woorden sprak de ex-wereldkampioen in januari nog over het dragen van een hoofdtelefoon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rivaal Michael van Gerwen kon er nog wel mee lachen. “Bij zijn opwarming zag ik die dingen al liggen. Als geintje zei ik: Je hebt echt de ballen niet om ze op te zetten. Je weet hoe dat gaat achter het podium, je zit elkaar een beetje te jennen. Uiteindelijk deed hij het wel, maar dat komt natuurlijk omdat hij achterstond. Als hij 3-1 voor stond, had hij het nooit gedaan. Een paniekreactie? Honderd procent. Ik vind het ook heel raar. Maar ik weet zeker dat het vanaf komend jaar niet meer mag volgens het regelboek. Ik denk dat ze er nooit rekening mee hebben gehouden dat dit überhaupt kon gebeuren.”

De drievoudige wereldkampioen was echter verkeerd. Officieel mocht er geen ‘head gear’ gedragen worden, maar bescherming van het gehoor viel daar niet onder. Nog niet, want de PDC maakte recent een regelverandering bekend.

“Spelers mogen geen oortjes, hoofdtelefoon of iets anders in die trend gebruiken tijdens het bullen voor een wedstrijd of de partij zelf”, klinkt het. Er is wel één uitzondering: (onzichtbare) oordopjes. Iemand als Mervyn King maakt daarvan al jaren gebruik en blijven toegestaan.

Mervyn King.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts